INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

budapest-balaton

kerékpárút

révész máriusz

kerékpár

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára (b) és Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal I., Budapest és Etyek közötti szakaszának átadóján Budaörsön 2022. június 17-én. A munkálatok során 11,5 kilométeres szakaszon leburkolták a földutakat, táblákat helyeztek ki és felfestették a burkolati jeleket. A 3,3 méter széles kerékpárút mellett 292 fát ültettek el. Az elkészült kerékpárútszakaszt 2022 júniusában helyezik forgalomba.

Budapest–Balaton kerékpárút – Befejezés? Már látszik az út vége!

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár érdeklődésünkre elmondta, nemsokára kerékpárúton tekerhetünk Budapestről Balatonra.

Még idén elkészül a teljes Budapest–Balaton kerékpárút, melynek első szakaszát múlt héten adták át

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár kérdésünkre felidézte, a 3 méter széles kerékpárút létesítéséről még 2011-ben döntött a kormány, de nagyon sokáig lassan haladt az ügy, sok probléma volt és sok egyeztetés történt az önkormányzatokkal; ráadásul amikor önkormányzati változások történtek, nem ritkán nyomvonal-változtatási kérés érkezett.

"De idén végre eljutottunk oda, hogy teljesen kész lesz az út, az első, Budaörs-Etyek 23 km-es szakaszt adtuk át pénteken" – ismertette az államtitkár.

Másfél kilométer híján már az Etyek és a Velencei-tó közti szakasz is készen van,

a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. úgy tervezi, hogy egy hónap múlva adja át a megbízónak, így mivel a Velencei-tó északi partján már van jó minőségű kerékpárút, Székesfehérvárig lehet tekerni a nyár derekán Budapestről.

"Jó ütemben halad a Székesfehérvár–Balatonakarattya szakasz építése is, ez valamikor szeptemberben fog elkészülni, így

az ősszel Budapestről már a Balatonig lehet tekerni kerékpárúton"

– jelentette Révész Máriusz.

A kerékpárút esetében a hosszas előkészítő munka végén azt a nyomvonalat hagyták jóvá, amely a turisztikai szempontot helyezi előtérbe a gyorsasággal szemben, így nem a főút mentén halad, a térség nevezetességeit fűzte láncba – például Etyeket, a biai viaduktot.

"Ennek van ára, mert bár szép az út, szintkülönbség is van benne" – mondta még Révész Máriusz, ezért a "nem fekete öves" bringás családoknak azt tanácsolja, bontsák két napra a tekerést.

A kerékpárút részletesen és precízen táblázva van végig, minden kereszteződésben, az Eurovelo 14-es kerékpárút részeként, amely a távlati tervek szerint a Bodeni-tótól a Fekete-tengerig ér majd.

A bringázás.hu már túl van az elkészült út tesztjén is.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Budapest-Balaton kerékpárút - Révész Máriusz
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018