eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője, miniszteri biztos interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Egy kormánybiztosi és négy miniszteri biztosi kinevezés vált ismertté

Budai Gyula újabb feladatot kapott.

Sztojka Attila marad a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos – derül ki a Magyar Közlönyből. Feladata lesz többek között a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést érintő kormányzati célok végrehajtásának irányítás, részt vesz a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság irányításában, irányítja a kormány és a roma nemzetiségi civil szervezetek kapcsolatának továbbfejlesztése érdekében szükséges feladatok ellátását, javaslatot tesz a romák esélyteremtésével kapcsolatos programokra és az azokhoz szükséges források bevonására, valamint felhasználására, ennek keretében irányítja azok hatékony és jogszerű végrehajtását, javaslatot tesz a 2021–2027 közötti európai uniós források esélyteremtést szolgáló hazai felhasználására, véleményezi az ezzel kapcsolatos más javaslatokat, irányítja azok végrehajtását.

A politikus az év elején kiszivárgott hangfelvételek alapján állítólag azt mondta szűk körben, hogy szerződéseket és támogatásokat ígér az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) azon képviselőinek, akik a kormánypárti Lungo Drom szövetséghez tartoznak. Sztojka Attila a Fidesz-KDNP listájáról a parlamentbe is bekerült.

A Hivatalos Értesítőben több miniszteri biztosi kinevezésről is beszámoltak.

  • Budai Gyulát május 24-től a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – az oroszországi szankciókból fakadó kihívások miatt szükséges gazdaságvédelmi intézkedésekért felelős miniszteri biztossá nevezték ki a Külgazdasági és Külügyminisztériumba.
  • Szintén ennél a tárcánál lesz Zsigmond Barna Pál a határon túli magyar közösségek hatékony támogatásáért felelős miniszteri biztos.
  • Kovács Zsoltot a nemzeti biztosítási stratégiáért és egyes pénzügyi szolgáltatásokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.
  • Erdős Norbertet 2024. június 9-ig a területfejlesztés közpolitikai összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Navracsics Tibor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×