INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

újbuda

bkk

kerékpáros közlekedés

Nagy kerékpáros fejlesztés jön Budán

Nagy kerékpáros fejlesztés jön Budán

Infostart / MTI

Új kerékpáros útvonalak jöhetnek létre a XI. kerületben; a kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás már megjelent - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az újbudai fejlesztés előkészítési szakaszában tervezési szempont volt, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen kerékpárral megközelíteni a köz- és oktatási intézményeket, az üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat - tájékoztatott a BKK.

Hozzátették, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően például gyorsabban elérhető lesz a Rákóczi híd vagy a Petőfi híd és környezete. A közösségi közlekedéssel való szorosabb kapcsolatot az útvonalak fejlesztése mellett az Etele út és a Tétényi út kereszteződésében tervezett B+R kerékpártárolók is segítik. Ráadásul a közösségi közlekedés és a kerékpár kombinált használatával számos olyan terület - például a Hamzsabégi út, a Hamzsabégi park, a Kopaszi-gát vagy a Móricz Zsigmond körtér - válik gyorsan megközelíthetővé - jelezte a vállalat.

A tervek szerint

a főbb útvonalak mentén - a Bartók Béla út, az Etele út és a Szerémi út által határolt területen - kerékpársávokat és kerékpárutat alakítanak ki.

Megnyílhat a kerékpáros forgalom előtt a Sárbogárdi út, továbbá a Lecke utca a Soproni út és a Nándorfejérvári út, valamint a Bukarest utca Kosztolányi Dezső tér és Kanizsai utca közötti szakaszának mindkét ága.

A Bártfai utca-Tétényi úti, már meglévő csomópont átalakításával mindenki számára biztonságossá válhat a kereszteződés.

A Szerémi út és a Hamzsabégi út közötti, észak-dél irányú kapcsolatot jelenleg egy zajvédő fal szakítja meg, amelynek megnyitásával új, hiánypótló kerékpáros kapcsolat jöhet létre a kerületen belül - sorolták a közleményben.

A cég szerint az eredményes közbeszerzési eljárás lebonyolítása után a munkák várhatóan még az idén elkezdődhetnek, és 2023 első felében várhatóan be is fejeződhetnek.

Közölték azt is, az újbudai beruházás egy nagyobb fejlesztési program része. Az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Operatív Program (VEKOP) keretében összesen bruttó 8,39 milliárd forint jut arra, hogy kerékpárosbaráttá alakítsák a fővárosi úthálózatot.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018