eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Nagy kerékpáros fejlesztés jön Budán

Új kerékpáros útvonalak jöhetnek létre a XI. kerületben; a kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás már megjelent - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az újbudai fejlesztés előkészítési szakaszában tervezési szempont volt, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen kerékpárral megközelíteni a köz- és oktatási intézményeket, az üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat - tájékoztatott a BKK.

Hozzátették, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően például gyorsabban elérhető lesz a Rákóczi híd vagy a Petőfi híd és környezete. A közösségi közlekedéssel való szorosabb kapcsolatot az útvonalak fejlesztése mellett az Etele út és a Tétényi út kereszteződésében tervezett B+R kerékpártárolók is segítik. Ráadásul a közösségi közlekedés és a kerékpár kombinált használatával számos olyan terület - például a Hamzsabégi út, a Hamzsabégi park, a Kopaszi-gát vagy a Móricz Zsigmond körtér - válik gyorsan megközelíthetővé - jelezte a vállalat.

A tervek szerint

a főbb útvonalak mentén - a Bartók Béla út, az Etele út és a Szerémi út által határolt területen - kerékpársávokat és kerékpárutat alakítanak ki.

Megnyílhat a kerékpáros forgalom előtt a Sárbogárdi út, továbbá a Lecke utca a Soproni út és a Nándorfejérvári út, valamint a Bukarest utca Kosztolányi Dezső tér és Kanizsai utca közötti szakaszának mindkét ága.

A Bártfai utca-Tétényi úti, már meglévő csomópont átalakításával mindenki számára biztonságossá válhat a kereszteződés.

A Szerémi út és a Hamzsabégi út közötti, észak-dél irányú kapcsolatot jelenleg egy zajvédő fal szakítja meg, amelynek megnyitásával új, hiánypótló kerékpáros kapcsolat jöhet létre a kerületen belül - sorolták a közleményben.

A cég szerint az eredményes közbeszerzési eljárás lebonyolítása után a munkák várhatóan még az idén elkezdődhetnek, és 2023 első felében várhatóan be is fejeződhetnek.

Közölték azt is, az újbudai beruházás egy nagyobb fejlesztési program része. Az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Operatív Program (VEKOP) keretében összesen bruttó 8,39 milliárd forint jut arra, hogy kerékpárosbaráttá alakítsák a fővárosi úthálózatot.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×