eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pilisi Parkerdő

Tényleg medve - Megtalálták az acsai fenevad lábnyomát

Közleményt adott ki a Pilis Parkerdő Zrt. - azt is leírva, mit csináljon, aki találkozik egy medvével.

Ígéretéhez híven a Pilisi Parkerdő közleményt adott ki az acsai medveészlelésről, amely miatt a környék lakóit arra kérték, ne menjenek az erdőbe, és erre figyelmeztessék ismerőseiket is.

A közleményben fotó is látható a szerdán Acsa és Püspökhatvan között észlelt állat lábnyomáról.

"A vizsgálat igazolta, hogy valóban medve járt a térségben" - szögezi le a közlés.

A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt., egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával vadkamerákat helyez ki.

"A területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta, rendszeresen ellenőrzik az érintett körzetet" - olvasható még a közlésben.

Az észlelés reggel háromnegyed 9-kor történt egy autós által, aki az autója előtt észlelte a barna állatot, amint az úton keresztbe haladt.

Pilisi Parkerdő
Pilisi Parkerdő

"Az állat mozgásának nyomon követése és tartózkodási helyének pontos meghatározása érdekében a Pilisi Parkerdő folyamatos, 24 órás, valós idejű megfigyelést biztosító vadkamerákat helyezett ki. A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket" - írták még.

A medvével való viselkedési szabályokat is leírták:

  • ne közelítsünk hozzá, bármilyen korú is
  • ne tegyünk hirtelen mozdulatot
  • kerülni kell a szempontaktust
  • lassan, hátrálva távolodjunk a helyszínről
  • zajongani nem árt
  • ha élelmiszer van nálunk, akasszuk fára, szagmentesen csomaguljuk.

Az InfoRádió korábban megtudta, nem a Veresegyházi Medveotthon lakójáról van szó a csámborgó medve esetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×