INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

az év múzeuma

kultúra

elismerés

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere (b) és Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgató helyettese a “nagy múzeumok” kategóriában elnyert Év múzeuma díjjal a Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. május 21-én

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Infostart / MTI

A múzeumokat kilenc tagú bizottság értékelte.

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.

Az elismerést idén a nagy múzeumok kategóriájában a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a kis múzeumok közül a bajai Türr István Múzeum érdemelte ki - közölte a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület szombaton.

A múzeumokat kilenc tagú bizottság értékelte: Bereczki Ibolya, mint a bizottság elnöke, Mészáros Balázs, Ringer István, Heilauf Zsuzsanna, Vicze Magdolna és Kónya Béla a Pulszky Társaság, továbbá Kemecsi Lajos, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, és Molnárné Aczél Eszter, az ICOM Magyarország képviseletében.

Az értékelés során a bizottság a múzeumok fejlődését számos szempont alapján vizsgálta, melyek a megújulás, a gyűjteménymenedzsment, az ismeretátadás és hozzáférés, a szolgáltatások, a társadalmi felelősségvállalás kategóriái voltak.

A fődíjak mellett kiosztották a múzeumszakmai szervezetek különdíjait is.

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíjában a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum részesült. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a Kállay Gyűjtemény kapta. Az idén az ICOM Magyarország különdíját az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény érdemelte ki.

(A nyitóképen: Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere (b) és Bácsmegi Gábor, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgató helyettese a “nagy múzeumok” kategóriában elnyert Év múzeuma díjjal a Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. május 21-én.)

Nyitókép: Kovács Anikó
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018