INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

orbán balázs

cpac

konzervatív

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) fogadja Václav Klaus korábbi cseh államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2022. május 19-én. Václav Klaus a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary konzervatív politikai fórum vendégeként érkezett Budapestre. Jobbról Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs a rend apró jeleire hívta fel a figyelmet

Infostart / MTI

Ezek mutatják meg, merre tart a civilizáció – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója CPAC-on.

A politikusnak tudnia kell olvasni a jelekből, a rend apró jelei mutatják meg, merre tart a civilizáció - vélekedett a miniszterelnök politikai igazgatója Budapesten.

Orbán Balázs a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos konferencián szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) szervezte.

A politikai igazgató a rend apró jelei közé sorolta, hogy javul-e a közbiztonság, kedvesebbek-e az emberek, eljárnak-e rendezvényekre, akarnak-e hagyni valamit az utókorra.

Úgy fogalmazott, hogy

Magyarországon a foglalkoztatottság az egekben, a munkanélküliség a föld alatt van, segély helyett pedig közmunkaprogramot biztosítanak.

Szavai szerint utóbbi beindítása nem volt könnyű, az emberek felzúdultak. Mára azonban a közmunkaprogram siker lett, a résztvevők elhelyezkedtek a munkaerőpiacon, gyárakban dolgoznak, képesek ellátni magukat és családjukat - jelentette ki Orbán Balázs.

A közbiztonságon is változtattak: míg kormányzásuk előtt a bűnelkövetőket védte a jog, most már az áldozatokat óvja. Magyarország lett az egyik legbiztonságosabb hely a világon - hangoztatta a politikai igazgató.

Azt mondta, hogy Magyarország a nyugati civilizáció része. Figyelembe kell venni azonban, hogy egy kis államról van szó. Itt "nem lehet hibázni, mert minden hiba az utolsó is lehet", míg egy nagy és erős ország kibír "néhány generációnyi hanyatlást".

Történelme során Magyarországnak sokszor kellett védenie a nyugati értékeket - mondta Orbán Balázs, megemlítve a mongolok, a törökök és a szovjetek támadását is. A magyarok ezeket mind túlélték - emelte ki.

A politikai igazgató arra szólított fel, hogy

"rakjuk rendbe magunkat, és akkor megmaradunk a nehéz időkben is".

Azt hangoztatta, hogy hazafias módon kell viselkedni, az észlelt baj ellen pedig tenni kell.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018