eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Volner János, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2019. évi központi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Volner János: egymilliós tábora van a Huxitnak

Az Európai Unióból való kilépést akarja elérni Volner János. A korábbi jobbikos politikus egykori pártjából való kilépés után magáról nevezett el egy pártot, most ezt nevezte át Huxitra. Az InfoRádiónak nyilatkozva pártja finanszírozásáról azt mondta: nincs rá pénzük, de van közösségük.

Huxit Pártként folytatja a Volner Párt, amelynek elsődleges célja, hogy Magyarországot kiléptesse az Európai Unióból.

"Fontos volt, hogy egy beszédes név legyen. Számunkra nagyon régi küzdelem volt jobbikosokként az Európai Unióval való küzdelem. Úgy látjuk, hogy olyan irányba megy az unió, hogy erősen átfordul negatívba a nemzeti mérlegünk, ha az unióval szembeni elszámolás nézzük" – mondta érdeklődésünkre Volner János.

Arra a felvetésre, hogy jelen pillanatban még jelentősen pozitív a mérleg a Brüsszelből érkező plusz pénzek révén, a korábbi országgyűlési képviselő azt mondta: a kulcsszó az, hogy jelenleg.

"A következő hétéves fejlesztési ciklusban Magyarország már nettó befizetője lesz az Európai Uniónak,

és elapadnak ezek a pénzcsapok. Óriási hiba lenne, hogyha ezt úgy kezelnénk, hogy ez örökké folyni fog. Nem fog folyni, hanem ezekből az uniós támogatásokból ki fogunk maradni a jövőben" – vélekedett.

Arra a kérdésre, hogy ki finanszírozza a pártját, Volner János azt mondta: nincs rá pénzük, de sokan kommentelik őket, így van közösségük.

"Természetesen mi magunk foglalkozunk ezzel, egyszerűen nincs rá pénzünk, de ha megnézi, ez nem is azon múlik, hanem azon, hogy lelkes aktivisták százai jelezték a több ezer kommentben azt, hogy jelentkeznének a párthoz, és szívesen lennének ennek a terjesztői. Ebből adódik az, hogy nagyon gyorsan nő a közösségünknek a népszerűsége, és sokan tudomást szereztek már erről, noha induló politikai közösség vagyunk."

A Volner Pártnak volt szervezete, a döntően a Jobbiknak az értelmiségi holdudvarából érkező 150 emberrel működtek együtt, akik a gazdasági és tudományos élet különböző vezetői, képviselői voltak. Az európai uniós mérleg elemzésében is olyan emberek vesznek részt, akik például a Big Four cégeinél végeztek üzletviteli tanácsadói tevékenységet – tette hozzá.

Volner János úgy látja, a Huxit gondolatával egyedülálló a magyar politikában, de

ennek van egymilliós tábora a választók között.

Ezt korábbi felmérésekre alapozza, amelyben az emberek véleményét kérdezték az EU-ról.

A volt parlamenti képviselő arról is beszélt, hogy az unióból történő távozás nem azt jelenti, hogy távoznak Magyarországról az uniós cégek. "Magyarország nagyon kedvező üzleti környezetet kínált a világ globális nagyvállalatai részére, nagyon sokan éppen ezért telepedtek meg, mert kedvező volt a környezet, jó az infrastruktúra, szakképzett a munkaerő. Minden alapunk megvan arra, hogy bizakodóan nézünk a jövőbe" – vélekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×