eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
PRODUCTION - 01 April 2022, Berlin: ILLUSTRATION - A broken chocolate bunny and chocolate eggs are standing and lying on a table. (posed scene) Photo: Annette Riedl/dpa (Photo by Annette Riedl/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Annette Riedl/picture alliance via Getty Images

Jó tanácsok a húsvéti csokivásárláshoz - mitől lehet például szappanszagú?

Ha szappanra emlékeztető illata van egy csokoládénak, akkor az azt jelzi, hogy túltárolt a termék – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az, aki húsvét előtt körültekintőbb vásárlásra kér mindenkit.

A Nébhi régóta igyekszik a vásárlók figyelmét felhívni arra, hogy csak legális forrásból származó terméket vásároljanak. Olyan helyen tehát, ahol esetleg bizonytalannak érezzük a termék származását, semmiképp se vásároljunk – tanácsolta Pleva György. Árulkodó jelnek kell venni, ha gyanúsan olcsó a termák ára, vagy hiányzik a magyar jelölés, leírás.

Az édességeknél, különösen a csokoládéfiguráknál nagy figyelmet kell fordítani a minőségmegőrzési időre, nehogy több éves, túltárolt, lejárt terméket vásároljunk. Illetőleg arra is ügyeljünk, hogy milyen a termék külseje, illata, ugyanis a túltárolt (régi) készletek jellegzetes szappanszerű, úgynevezett terpénes illatot árasztanak magukból – hívta fel a figyelmet a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×