eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
PRODUCTION - 01 April 2022, Berlin: ILLUSTRATION - A broken chocolate bunny and chocolate eggs are standing and lying on a table. (posed scene) Photo: Annette Riedl/dpa (Photo by Annette Riedl/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Annette Riedl/picture alliance via Getty Images

Jó tanácsok a húsvéti csokivásárláshoz - mitől lehet például szappanszagú?

Ha szappanra emlékeztető illata van egy csokoládénak, akkor az azt jelzi, hogy túltárolt a termék – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az, aki húsvét előtt körültekintőbb vásárlásra kér mindenkit.

A Nébhi régóta igyekszik a vásárlók figyelmét felhívni arra, hogy csak legális forrásból származó terméket vásároljanak. Olyan helyen tehát, ahol esetleg bizonytalannak érezzük a termék származását, semmiképp se vásároljunk – tanácsolta Pleva György. Árulkodó jelnek kell venni, ha gyanúsan olcsó a termák ára, vagy hiányzik a magyar jelölés, leírás.

Az édességeknél, különösen a csokoládéfiguráknál nagy figyelmet kell fordítani a minőségmegőrzési időre, nehogy több éves, túltárolt, lejárt terméket vásároljunk. Illetőleg arra is ügyeljünk, hogy milyen a termék külseje, illata, ugyanis a túltárolt (régi) készletek jellegzetes szappanszerű, úgynevezett terpénes illatot árasztanak magukból – hívta fel a figyelmet a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×