eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Azért ütötte ököllel, rugdosta a menekültet, mert ukrán

A Tatabányai Járási Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szerdán az esti órákban bántalmazott egy ukrán állampolgárt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. március 23-án 21 óra 50 perc körüli időben, Tatabányán a háború elől Magyarországra menekülő ukrán állampolgárt – annak nemzeti hovatartozása okán – több alkalommal, ököllel megütötte, mely ütések következtében a sértett a földre esett. Ezek után a földön ülő sértettet a testén megrúgta.

A gyanúsított a bántalmazás alatt

ukrán nemzetisége miatt szidalmazta a sértettet,

aki a bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

A nyomozó hatóság bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, 2022. április 25. napjáig letartóztatásba helyezte a férfit tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×