INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

városháza

feljelentés

pintér sándor

kocsis-cake olivio

Bécs, 2018. október 15.Pintér Sándor belügyminiszter az osztrák hivatali partnerével, Herbert Kickl-lel közösen tartott sajtóértekezletükön Bécsben 2018. október 15-én. (MTI/EPA/Christian Bruna)

Négy büntetőeljárás zajlik a Városháza-ügyben

Infostart

Az ügyben 14 feljelentés érkezett, ezeket egyesítették - derült ki Pintér Sándor válaszából.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio intézett írásbeli kérdést a belügyminiszterhez a Városháza ügyben. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy milyen alapos gyanú alapján végezték el a fővárosi házkutatásokat a Városházán, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnél, a főgyejző irodájában és a fővárosi vagyonkezelőnél.

Pintér Sándor válaszában leszögezte, hogy a rendőrség a tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi munkáját, feljelentés esetén intézkedési kötelezettség terheli.

Az ügyben 14 feljelentés érkezett, ezeket a nyomozóhatóság egyesítette. Pintér Sándor közlése szerint csalás, befolyással üzérkedés, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés gyanúját fogalmazta meg, amelynek alapján négy büntetőeljárás van folyamatban.

A Városháza-ügyben Budai Gyula fideszes politikus, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is tett feljelentést, míg fővárosi vizsgálóbizottság is alakult.

A Városháza-ügyben megjelent korábbi cikkeinket itt olvashatja.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018