eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel (ITM) történő találkozója előtt, az ITM épületénél 2021. november 29-én. A főpolgármester aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely lép a belvárosi ingatlanügyben

A főváros él elővásárlási jogával az V. kerületi ingatlanok ügyében.

Több V. kerületi önkormányzati ingatlan eladásáról döntött a kormánypárti többségű képviselő-testület csütörtökön – írta a Telex. A rendkívüli testületi ülésen hét, eddig önkormányzati üzleti és irodacélú ingatlan értékesítéséről döntöttek. A 1,3 milliárd forintnyi önkormányzati ingatlant még karácsony előtt eladnák.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken azt közölte, hogy a főváros megakadályozza az általa zavaros körülmények közöttinek nevezett eladásokat azáltal, hogy él elővásárlási jogával.

"Újra erős a gyanú, hogy ezek az ingatlanok áron alul, transzparens eljárás nélkül kerülhetnek a csókosokhoz" – írta közösségi oldalán.

Karácsony Gergely hozzátette: "az átláthatatlan ingatlanértékesítés megakadályozással korábban is éltünk volna, ám a kerület ügyvédje akkor megpróbálta ezt elszabotálni."

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×