eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
COVID-19 vaccine in researcher hands, female doctor holds syringe and bottle with vaccine for coronavirus cure. Concept of corona virus treatment, injection, shot and clinical trial during pandemic.
Nyitókép: scaligerGetty Images

Újra tilos a felmondás az egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában beszélt erről.

Interjút adott a Kossuth rádiónak péntek reggel Orbán Viktor, ebben a miniszterelnök egyebek mellett arról is beszélt, hogy a járványügyi védekezés egyik korábbi rendelkezése újjáéled, tilos lesz felmondani az egészségügyben és a rendvédelemben.

"Olyan helyzet van, hogy be kell látni:

bizonyos szakmákból nem lehet távozni. A rendvédelemben és az egészségügyben bevezettük újra a felmondási tilalmat"

- fogalmazott a kormányfő.

A csütörtökön bejelentett, az éjszaka folyamán megjelent új intézkedéseknek azonban ez még nem volt része, tehát a rendelet még nincs érvényben.

Ismert, felmondási stop korábban is volt már része a járványügyi védekezésnek, tavaly növembertől idén nyárig nem távozhatott sem egészségügyi, sem rendvédelmi dolgozó a munkahelyéről önként.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×