INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

taxi

tarifa

budapest

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke (j) beszél, mellette Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) főtitkára a taxisok álló demonstrációján, amelyet a FUVOSZ és az OTSZ szervezett Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában 2015. június 16-án. A taxisok azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet.

Taxisok a tarifaemelésről: 30 százalék – Kamara: 18 százalék

A taxisszervezetek tarifaemelést terveznek, az egyeztetések már zajlanak a fővárossal, de a munkacsoportok még nem álltak föl.

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke érdeklődésünkre azt mondta, több okuk is lehet a tarifák emelésére.

„Három évvel ezelőtt emeltünk legutóbb, azóta olyan költségek emelkedésével találkoztunk, ami nagyon mélyen érintette az összes vállalkozást. Mi jóval többször járunk autószervizbe, mint egy átlag autós, a szervizek rezsióradíjak jelentősen változtak, az alkatrészek ára is” – mondta az elnök.

Állítása szerint majdhogynem „büntetővámot” fizettetnek velük a biztosítók, és ott van még az üzemanyagár-emelkedés is.

„Több szám jelent meg az elmúlt hetekben a sajtóban,

én a taxisszövetség nevében 30 százalékról beszéltem,

a kamara pedig egy olyan statisztikát, illetve költségelemzésen alapuló táblázatot tett le az asztalra, ami arról szól, hogy 18 százalékkal kerülnek az előbb említett költségek többe, mint korábban” – szögezte le Metál Zoltán.

Kiemelte, hogy folyamatosan egyeztetnek a főváros vezetőivel.

„Találkoztunk első körben Budapest vezetőivel – mondta az elnök –, abban maradtunk, hogy létrehozunk két munkacsoportot. Az egyik kizárólag a tarifával foglalkozik, azzal, hogy mi lenne az ideális tarifa, amit a főváros is elfogadna és a mi részünkről is elfogadható, a másik pedig egy szolgáltatási munkacsoport azzal kapcsolatban, hogy milyen módon tudjuk a szolgáltatást változtatni, javítani, vagy esetleg a főváros milyen szolgáltatást tud részünkre adni.

Ezek a munkacsoportok november végén, december elején fognak fölállni.”

Világgazdaság megkeresésére a Városháza megerősítette azt az álláspontját, hogy a hatályos kormányrendelet értelmében semmilyen önkormányzat által meghatározott díj jelenleg nem emelhető. Hozzátették, hogy a városvezetés és a taxisszervezetek között a díjemelésről a tárgyalások folyamatban vannak.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Taxisok a tarifaemelésről: 30 – Kamara: 18
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018