eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Karmelita kolostor előtt 2019. november 6-án, miután a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely megszólalt a Corvinus-ügyben

A főpolgármester nem vitatja, hogy nyelvvizsga hiányában szabálytalanul dolgozott az egyetemen, de az intézményre hárítja a felelősséget – írja a Magyar Nemzet.

A Mediaworks Hírcentruma kedden, a szentendrei fórumán kérdezte a politikust – közölték –, és Karácsony Gergely azt mondta, semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mert csak nettó százezer forintot keresett. Állítása szerint egyetemi oktatóként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként, ám – folytatta a lap – arról hallgatott, hogy csak 2004 és 2008 között volt tanársegéd, utána négy évig már adjunktusként tanított, „minden bizonnyal magasabb bérért”.

A Magyar Nemzetben az is olvasható, hogy az adjunktusi kritériumoknak Karácsony Gergely „még annyira sem felelt meg, mint a tanársegédi feltételeknek, ugyanis többek között nem tudott idegen nyelven előadni”. A főpolgármester most úgy magyarázkodik, hogy más jogviszonyban szabályosan taníthatott volna a Corvinuson, de „az egyetem elszúrta” – közölték.

A napilap felvetésére, hogy azért kivételeztek vele, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tanácsadója volt, a főpolgármester a napilap beszámolója szerint azt válaszolta:

„Hagyjuk már ezt a hülyeséget.”

A Magyar Nemzet felidézte: lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, amely megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, mert hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×