INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

ferenc pápa

nek

egyház

katolikus

vicc

Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett a fővárosba.

Ferenc pápa búcsúzáskor is tréfálkozott egy sort Budapesten

Infostart

A reptéren történekről Martos Levente Balázs, a pápa tolmácsa számolt be.

„Nagyon kedves volt az a pillanat, amikor a reptéren, már a búcsúzáskor az önkéntesek felálltak a vörös szőnyeg két oldalán, és a pápa váratlanul megállt, és azt mondta: »Nem értem, miért álltok így, kétoldalt… Az egyik oldalon vannak a rosszak, a másikon a jók?« És ez nagy derűt keltett az önkéntesek körében – mondta a Magyar Kurírnak Martos Levente Balázs – Majd amikor már felment a Szentatya a lépcsőre, az ujjával mutatva még egyszer »visszautalt« a két oldalra, és ezzel újra megnevettette a jelenlévőket” – tette hozzá a pápa budapesti kísérője, tolmácsa.

A Központi Papnevelő Intézet rektora arról is beszélt, Ferenc pápa figyelmes szeretettel és derűvel érkezett, és őszintén érdeklődött azok iránt, akik akár szervezett, akár spontán helyzetben megszólították. „Mindig látható volt ez, különösen, amikor gyerekekkel találkozott, és megáldotta őket, de szívesen találkozott mindenkivel, és odafigyelt az emberekre. Amikor fontos állami vagy egyházi vezetőkkel találkozott, igyekezett belső összeszedettséggel jelen lenni, megfontolni a szavait, ugyanakkor szeretettel megnyilatkozni, valamint a számára fontos ügyeket újra és újra képviselni” – elevenítette föl Martos Levente Balázs.

Szavai szerint a Szentatya olyan személyiség, aki „a kereszthordozás édes terhét, a másokhoz odavezető ajándék voltát megmutatja, ugyanakkor aki nagyon is képes arra, hogy a sok nehéz keresztet hordozó embert – a szegényeket, a gyengéket, a kicsinyeket – a szívébe zárja, és rájuk is mutasson mint Isten jelenlétének titokzatos megszemélyesítőire”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018