eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem épületei a Pest megyei Piliscsabán 2013. július 12-én. Piliscsaba azon tizennyolc település egyike, amelynek városi címet adományozott a köztársasági elnök 2013. július 15-ei hatállyal.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Létrejött a Makovecz Campus Alapítvány

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem korábbi piliscsabai kampuszán létesítendő „nemzeti tudásparkot” fogja felügyelni Gulyás Gergely.

A kormány közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványként létrehozza a Makovecz Campus Alapítványt – derül ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.

Az alapítvány felett gyakorolt alapítói jogokat a „Miniszterelnökséget vezető miniszter”, vagyis Gulyás Gergely gyakorolja.

Az Index cikkében emlékeztet, még április elején derült ki, hogy a PPKE korábbi kampuszán egy olyan „nemzeti tudásparkot” fognak létrehozni, amelynek feladata a magyar humán- és élettudományok fejlesztése, tehetséggondozási programok működtetése, a pedagógus-, egészségügyi és szociális ágazatokban lévő, kötelező továbbképzések szervezése, valamint a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása lehet majd.

A Makovecz Campus Alapítványról, a Makovecz Campus Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról, valamint állami tulajdonban álló ingatlan ingyenesen történő tulajdonba adásáról már a 2021. évi XVIII. törvénben rendelkezett az Országgyűlés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×