INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

makovecz campus

alapítvány

piliscsaba

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem épületei a Pest megyei Piliscsabán 2013. július 12-én. Piliscsaba azon tizennyolc település egyike, amelynek városi címet adományozott a köztársasági elnök 2013. július 15-ei hatállyal.

Létrejött a Makovecz Campus Alapítvány

Infostart

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem korábbi piliscsabai kampuszán létesítendő „nemzeti tudásparkot” fogja felügyelni Gulyás Gergely.

A kormány közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványként létrehozza a Makovecz Campus Alapítványt – derül ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.

Az alapítvány felett gyakorolt alapítói jogokat a „Miniszterelnökséget vezető miniszter”, vagyis Gulyás Gergely gyakorolja.

Az Index cikkében emlékeztet, még április elején derült ki, hogy a PPKE korábbi kampuszán egy olyan „nemzeti tudásparkot” fognak létrehozni, amelynek feladata a magyar humán- és élettudományok fejlesztése, tehetséggondozási programok működtetése, a pedagógus-, egészségügyi és szociális ágazatokban lévő, kötelező továbbképzések szervezése, valamint a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása lehet majd.

A Makovecz Campus Alapítványról, a Makovecz Campus Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról, valamint állami tulajdonban álló ingatlan ingyenesen történő tulajdonba adásáról már a 2021. évi XVIII. törvénben rendelkezett az Országgyűlés.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018