INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

pedofil

selmeczi gabriella

országgyűlés

parlament

Az Országgyűlés plenáris ülése 2020. december 14-én.

Parlament - asztalon a pedofiltörvény

Ezen a héten tárgyal az Országgyűlés a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről - is.

Az Országgyűlés plenáris ülése hétfő délután egy órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyek két fő témája immár hetek óta

  • az ellenzéki előválasztás és
  • a koronavírus-járvány.

Ezt követően interpellációk és azonnali kérdések hangoznak el. Az ellenzék egyebek mellett a lakástörvényhez érkezett kifogásokkal, a rendvédelmi dolgozók bérhelyzetével, a minimálbér és a nyugdíj megemelésének szükségességével, valamint az egészségügy problémáival szembesíti a kormány képviselőit.

A parlament a többi között energetikai és közszolgáltatási törvénymódosító javaslatokról dönt, majd kérdések következnek. Az ellenzék a vidékpolitikával, a véradással, a szombathelyi önkormányzat állami kompenzációjával, a fideszes alapítványokkal, a győri munkahelyekkel és a Mesztegnyőt Balatonmáriafürdővel összekötő bicikliúttal kapcsolatban kérdezi a kormányt képviselőit. Ez utóbbival egyébként az a bajuk, hogy nem épült meg, pedig már 2017-ben megígérték.

Kedden reggel kilenc órakor újfent napirend előtti felszólalások teremtenek alkalmat a szócsatára, majd öt javaslat általános vitája ad munkát a képviselőknek. Ezek közül a legnagyobb érdeklődésre az a fideszes indítvány számíthat, amely a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szól.

"A súlyos pedofil bűncselekmények nem évülhetnek el, az enyhe büntetéseket és a feltételes szabadságra bocsátást pedig ki kell zárni a jövőben" - fogalmazott az egyik előterjesztő, Selmeczi Gabriella.

Az Országgyűlés ezen a héten megvitatja a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter veszélyhelyzettel összefüggő indítványát, továbbá egy vagyongazdálkodást érintő javaslatot is.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

OGY - előzetes
 
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Szilvágyi Sándor

Életének 57. évében vasárnap este elhunyt Szilvágyi Sándor Artisjus- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018