eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Road construction works with steamroller machine and asphalt finisher
Nyitókép: Pashapixel/Getty Images

Beindulnak a munkagépek Újpesten – óvatosan a Rózsa utca és környékén

Javában tart a IV. kerületi utca felújítási munkájának előkészítése, a Swietelsky várhatóan június 7-én veszi át a munkaterületet, és megkezdődhet a kivitelezés az útszakaszon.

Jelentős szakaszához ért a IV. kerületi Rózsa utca rekonstrukciója, a június 7-i munkaterület-átadás után elkezdődhetnek a helyszíni kiviteli munkák. A projekt keretében megújul a burkolat a Munkásotthon utca és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, továbbá átépül – így pedig biztonságosabb lesz – a Rózsa utca–Árpád út csomópont. Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca–Deák Ferenc utca–Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik. Az autóbusz-megállóhelyeken kicserélik az utasvárókat, és ezen a szakaszon bazaltbeton-burkolat épül, így megakadályozható a nyomvályú kialakulása – derült ki a BKK közleményéből.

A munkavégzés ideje alatt a Rózsa utca érintett szakaszán forgalomkorlátozás lesz, nem lehet majd gépjárművel parkolni (a társasházak előtti parkolókban természetesen továbbra is megengedett a parkolás). A Rózsa utca közvilágítása és a járdaburkolat is megújul, ezért a munkavégzés idejére korlátozzák a gyalogosforgalmat, s a gyalog közlekedők csak a lakóházak melletti járdákat használhatják.

Az első ütemben a kivitelező a Rózsa utca páratlan, Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet felőli oldalán kezdi meg a munkát. A kétirányú forgalmat az utca páros, Kozma Lajos Faipari Technikum felőli oldalán tartják fenn. Az Árpád út–Rózsa utca csomópontjának átépítése is több lépésben történik, a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy

mindenki figyelje a kihelyezett táblákat, és fokozott óvatossággal közelítsék meg a csomópontot!

A kiviteli munkákról és azok ütemezéséről, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról – ígérete szerint – a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A közlemény végül arra is kitér, hogy a BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül, ez csaknem 200 millió forintos megtakarítást jelent. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×