eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Új Volvo 8900 buszok (fotó: Volánbusz)

Elérte a nanotechnológia a volánbuszokat is

A felületkezelés lett nagyon XXI. századi a társaság agglomerációs járatain.

Nanotechnológiás felületkezelési eljárást vezet be az agglomerációban közlekedő járatain a Volánbusz Zrt.

A társaság közleményében azt írta: az eljárás a felületeken folyamatos, egy éven át tartó védelmet alakít ki, és ez a takarítások között is óvja az utasok és a társaság munkavállalóinak egészségét.

A járványügyi helyzet javulása miatt enyhülő korlátozásoknak köszönhetően egyre többen veszik igénybe a buszokat, ezért a Volánbusz továbbra is fokozottan fertőtleníti autóbuszait és létesítményeit. A járvány idején bevezetett higiéniai eljárások mellett a társaság mostantól hosszan tartó hatású, fotokatalitikus higiéniai felületkezelést is végeztet a legforgalmasabbnak számító budapesti agglomerációban közlekedő 176 autóbuszon.

Hozzátették:

a higiéniai bevonat molekuláris szinten épül be, és a fény hatására végbemenő kémiai reakció – fotokatalízis – csökkenti a fertőzésveszélyt.

A tájékoztatás szerint a buszok utasterében megtalálható gyakorlatilag bármely anyagon – fa, fém, textil, üveg, műanyag – alkalmazható bevonat hosszú távon is tisztább felületeket, a légtisztító hatás révén pedig kellemesebb, egészségesebb levegőjű környezetet teremt.

Emlékeztettek: a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta a Volánbusz több mint 246 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 78 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból pedig már 844 ezernél is többet osztott ki munkavállalóinak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát.

Közölték azt is, hogy a közlekedési vállalat az autóbusz-állomásokon a napi takarításnál is kiemelt figyelmet fordít a fertőtlenítő hatású szerek használatára, a közös használatú felületek napi többszöri takarítására. A szakemberek minden éjjel és napközben is takarítják az autóbuszokat, fertőtlenítik a járműveket vírus- és baktériumellenes szerekkel, valamint ózongenerátoros eljárással. A társaság takarítási protokollja szerint az autóbuszok javítása is csak fertőtlenítést követően kezdődhet meg, illetve a javítást követően csak újbóli fertőtlenítést követően állhatnak újra forgalomba a járművek.

A Volánbusz továbbra is arra kéri az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi korlátozások enyhítése ellenére a szájat és orrot eltakaró maszk viselése továbbra is kötelező az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×