INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

nanotechnológia

volánbusz

koronavírus

fertőtlenítés

Elérte a nanotechnológia a volánbuszokat is

Elérte a nanotechnológia a volánbuszokat is

Infostart / MTI

A felületkezelés lett nagyon XXI. századi a társaság agglomerációs járatain.

Nanotechnológiás felületkezelési eljárást vezet be az agglomerációban közlekedő járatain a Volánbusz Zrt.

A társaság közleményében azt írta: az eljárás a felületeken folyamatos, egy éven át tartó védelmet alakít ki, és ez a takarítások között is óvja az utasok és a társaság munkavállalóinak egészségét.

A járványügyi helyzet javulása miatt enyhülő korlátozásoknak köszönhetően egyre többen veszik igénybe a buszokat, ezért a Volánbusz továbbra is fokozottan fertőtleníti autóbuszait és létesítményeit. A járvány idején bevezetett higiéniai eljárások mellett a társaság mostantól hosszan tartó hatású, fotokatalitikus higiéniai felületkezelést is végeztet a legforgalmasabbnak számító budapesti agglomerációban közlekedő 176 autóbuszon.

Hozzátették:

a higiéniai bevonat molekuláris szinten épül be, és a fény hatására végbemenő kémiai reakció – fotokatalízis – csökkenti a fertőzésveszélyt.

A tájékoztatás szerint a buszok utasterében megtalálható gyakorlatilag bármely anyagon – fa, fém, textil, üveg, műanyag – alkalmazható bevonat hosszú távon is tisztább felületeket, a légtisztító hatás révén pedig kellemesebb, egészségesebb levegőjű környezetet teremt.

Emlékeztettek: a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta a Volánbusz több mint 246 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 78 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból pedig már 844 ezernél is többet osztott ki munkavállalóinak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát.

Közölték azt is, hogy a közlekedési vállalat az autóbusz-állomásokon a napi takarításnál is kiemelt figyelmet fordít a fertőtlenítő hatású szerek használatára, a közös használatú felületek napi többszöri takarítására. A szakemberek minden éjjel és napközben is takarítják az autóbuszokat, fertőtlenítik a járműveket vírus- és baktériumellenes szerekkel, valamint ózongenerátoros eljárással. A társaság takarítási protokollja szerint az autóbuszok javítása is csak fertőtlenítést követően kezdődhet meg, illetve a javítást követően csak újbóli fertőtlenítést követően állhatnak újra forgalomba a járművek.

A Volánbusz továbbra is arra kéri az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi korlátozások enyhítése ellenére a szájat és orrot eltakaró maszk viselése továbbra is kötelező az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben.

Nyitókép: Új Volvo 8900 buszok (fotó: Volánbusz)
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018