eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Park Csul Min, Dél-Korea budapesti nagykövete (b-j) fát ültet a Hableány sétahajó balesetében elhunyt áldozatok tervezett emlékhelyén a Margit híd pesti hídfőjénél 2021. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fát ültettek a Hableány-tragédia tervezett emlékművénél

A Hableány sétahajó és a Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én este ütközött össze. A sétahajó kapitánya és matróza, valamint 25 dél-koreai utasa meghalt, egy embert még eltűntként keresnek.

A tragikus esemény után egy évvel jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy emlékművet állít a Külügyminisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, a belvárosi önkormányzat és a koreai nagykövetség. A Magyar Közlönyben később megjelentek szerint erre a célra 175,75 millió forintot különített el a magyar kormány. Korábbi hírek szerint az emlékmű elkészítésére egy magyar-koreai alkotópárost kértek fel, és a tárcavezető tavalyi elmondása szerint még az érintett családok jóváhagyására vártak a tervek.

Az emlékmű leendő helyszínén, a Margit híd pesti hídfőjénél 2021. április 21-én Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Park Csul Min, Dél-Korea budapesti nagykövete egy fát ültetett el.

A tervezett emlékműről, amelyet átadása után az V. kerületi önkormányzat fog fenntartani, egyelőre nincs új információ - amint lesz, frissítjük a cikket.

Budapest, 2021. április 21.
Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Park Csul Min, Dél-Korea budapesti nagykövete (b-j), miután elültettek egy fát a Hableány sétahajó balesetében elhunyt áldozatok tervezett emlékhelyén a Margit híd pesti hídfőjénél 2021. április 21-én.
MTI/Illyés Tibor
Faültetés a Margit híd pesti hídfőjénél 2021. április 21-én. MTI/Illyés Tibor

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×