INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

bubenkó csaba

kereskedelmi dolgozók független szakszervezete

koronavírus

korlátozások

vásárlás

Vásárlók az Allee bevásárlóközpontban 2020. május 18-án. Budapesten hatályát vesztette a kijárási korlátozás, de életben maradnak egyes védelmi óvintézkedések. Kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcot az üzletekben is, a 65. életévüket betöltöttek továbbra is csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak.

Bubenkó Csaba: a hétvége lesz az új szabályok igazi mérőpróbája

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke szerint a hétvégén vizsgáznak majd igazán élesben az üzletekre vonatkozó új járványügyi korlátozások, mert a meghirdetett tavaszi kedvezmények sok vásárló érdeklődését felkelthetik. Bubenkó Csaba az InfoRádiónak azt mondta: most kiemelt jelentősége van a vásárlások tudatos megtervezésének és az intézkedések betartásának.

Bubenkó Csaba az InfoRádióban elmondta, több kereskedelmi egység kevesebb kosárral, illetve bevásárlókocsival futott neki a szerdai nyitásnak, hiszen annak pillanat előre valószínűsíthető volt, miután a miniszterelnök azt korábban az oltakozók 2,5 milliós számához kötötte. Mindez ugyan azt szolgálja, hogy a vásárlók kevesebb számban legyenek a boltokban, a biztonságot illetően az igazi megoldást a 10 (van, ahol 15) négyzetméteres szabály jelenti, amit – a KDFSZ tapasztalatai – szerint mindenhol komolyan vesznek.

A szakszervezeti elnök megjegyezte: sajnálatos módon, a koronavírus-járvány súlyossága ellenére a mai napig szembetűnő, hogy egyes dolgozók, valamint vásárlók nem megfelelően viselik a maszkot, vagyis bár rajta van az arcukon, az orrukat nem takarja el.

Bubenkó Csaba arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a nyitás, így a négyzetméteres szabály, a sorban állás, és általában a járványügyi előírások betartásában az igazi mérőpróbát az előttünk álló hétvége fogja jelenteni, hiszen az üzletek meghirdették a Glamour-napokat, ami keretében különféle akciókkal és kedvezményekkel próbálják bevonzani a vásárlókat. Annál is inkább, mert a kedvezményeket nem lehet online szolgáltatásban igénybe venni. És ugyan mindez kereskedelmi szempontból plusz bevételt generálhat a boltoknak, egészségügyi oldalról nézve a dolgot az esetleges tömegek újabb veszélyforrást jelenthetnek a vírus terjedését illetően, mind a dolgozók, mind a vásárlók körében – hívta föl a figyelmet a szakember, aki szerint ezt mindenkinek érdemes lenne mérlegelnie.

Üzletek az újranyitás után

Az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. markentingvezetője az InfoRádiónak korábban úgy fogalmazott: az üzletvezetők felkészültek az új szabályok alkalmazására. Fonay Gergely hozzátette, vásárlói roham az újranyitás utáni első nap még nem volt. A szokásosnál eddig kevesebb vásárló kereste föl a Dechatlon üzleteit is, azonban a hétvégén megnőhet a forgalom, mondta Herczeg Lilla vállalati kommunikációs vezető, arra is kitérve, hogy a törvényileg előírt négyzetméteres szabálynak néhány százalékkal „alálőttek”, hogy biztosan elkerüljék a zsúfoltságot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Bubenkó Csaba: a hétvége lesz az új szabályok igazi mérőpróbája
 
Üzletek az újranyitás után
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018