eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A VII. kerületi Akácfa utca látképe, két nagy tűzfalfestménnyel a bal oldalon. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Mentőövet kapnak a bulinegyed vendéglátósai

Több kedvezményt is nyújt a VI. és a VII. kerület a bajba jutott vállalkozásoknak.

A vendéglátósok és az önkormányzatok is a tönkremenetel határán állnak – mondta Erzsébetváros polgármestere, aki szerint teljesen ingyenen nem tudják odaadni a közterületet a vendglátóhelyek teraszai számára, de a vállalkozásokkal egyeztetve abban maradtak, hogy a korábbi díjat csökkentve,

naponta négyzetméterenként száz forintot kérnek el.

Niedermüller Péter kiemelte: a kedvezmény 2021 végéig érvényes marad, akkor is, ha közben ki lehet nyitni és beindul a vendéglátás.

A DK politikusa szólt arról is, hogy már ősszel fizetési moratóriumot hirdettek az önkormányzati ingatlanban üzemelő vendéglátóhelyeknek, emellett egyszeri, rendkívüli települési támogatást kaphat az, aki elveszítette az állását vagy fizetés nélküli szabadságot kénytelen kivenni.

A szomszédos VI. kerületben úgy döntöttek, hogy augusztus 31-ig eltörlik a közterület-használati díjat, utána is csak 50 százalékot kell megfizetni. Soproni Tamás polgármester kifejtette:

  • hasonló csökkentések vannak az önkormányzattól bérelt helyiségek esetében,
  • a bürokrácia csökkentése jegyében három napra rövidítik a kérelmek elbírálásnak határideje
  • idén az úttesten is engedélyezik a teraszhasználatot, ahol nem akadályozza a közlekedést
  • eltörölték a felügyeleti díjat 2021 első fél évére

A Momentum politikusa kiemelte: több százmillió forint esik ki ezzel az önkormányzat költségvetéséből, tavaly 200 millió forintos jelentett az, hogy adtak kedvezményt és nem is tudtak működni teraszok.

Hozzátette: vannak olyan helyiségek, amiről már lemondott a bérlő. A VI. kerület azért tartja érvényben a kedvezményeket, hogy ősztől is egy rendezett legyen a vendéglátóipar.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×