INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

bencsik jános

polgári válasz

párt

2022

Polgári pártot alapít Bencsik János független országgyűlési képviselő

Polgári pártot alapít Bencsik János független országgyűlési képviselő

Infostart / MTI

"A keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg Magyarországon nincs politikai képviselete" - véli.

Önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra a Polgári Válasz; a párt saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket állít - közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő csütörtökön.

Bencsik János közleménye szerint az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg Magyarországon nincs politikai képviselete.

A mozgalom indulása óta sok jelzést kaptak az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki "felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott" - írta.

Közölte, hogy

a Polgári Válasz nem szolgálja a hatalom érdekeit ellenzéki logó alatt,

és nem csatlakozik a hatpárti baloldali ellenzéki összefogáshoz sem. A párt "azokat képviseli, akiket senki más nem képvisel": a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat - tette hozzá.

Ismertette: a párt célja az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai "szekértáborok" meghaladása. Emellett értelmes és őszinte közbeszédet, érdemi és kulturált vitát szeretnének folytatni, és ugyanezt várják el a közélet minden szereplőjétől. A Polgári Válasz a törvényes rend pártján áll, de a jogszabályok betartásáért cserébe a "hatalom birtokosaitól" példamutatást vár el. A párt továbbá a mindennapokban kiszámíthatóságot, józan ész szerinti működést, átláthatóságot és ellenőrizhető kormányzást követel - olvasható a közleményben.

Bencsik János szerint

napról napra egyre több magyar embernek lesz elege "a két nagy politikai tömb alantas mocskolódásából,

amely sokszor csak a háttérben kötött alkuk és összefonódások leplezését szolgálja." A Polgári Válasz az ő hangjuk kíván lenni - hangsúlyozta.

"Sokan vagyunk, csak meg kell találnunk egymást, hogy közösen cselekedjünk hazánkért" - írta a független országgyűlési képviselő.

Nyitókép: Facebook/Bencsik János
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018