eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Raffael Sándor elsőrendű (j, vágásban), Németh Győző másodrendű (k) és Sztojka Iván harmadrendű (b) vádlott hallgatja Kónya István bírót a Cozma-ügy határozathozatalán a Kúria tárgyalótermében 2012. október 1-jén. A Kúria részben megváltoztatta a jogerős ítéletet és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és másodrendű vádlott jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztését helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

A mai napig egy fillért sem látott a kártérítésből Marian Cozma családja

Napra pontosan tizenkét éve történt, hogy meggyilkolták a Veszprém román válogatott kézilabdázóját.

Édesapja, Petre azóta sem tudja feldolgozni gyermeke elvesztését. Amikor csak lehet, elmegy a sírjához, még ha erre egyre nehezebben is képes. Négy szívinfarktusa volt, ráadásul decemberben 12 napot feküdt kórházban koronavírus-fertőzéssel. A tragédia évfordulója még fájóbbá teszi a sebeket, amelyek sosem gyógyulnak be – írja a Blikk.

„Miért kellett meghalnia? Miért nem lehettem ott vele, hogy megvédhessem?

Azóta is várom, hogy az elkövetők egyszer majd elém állnak, és elmondják, milyen okból gyilkolták meg őt”

– fakadt ki a román Libertatea című lapnak a sírnál Petre Cozma. Majd beszélt a régi közös emlékekről, arról, hogy Marian az ő arcát akarta magára tetováltatni, de lebeszélte róla... És hogy tizenkét éve már csak emlékezni lehet rá.

Mint emlékezetes, a román beállót és csapattársait 2009. február 8-án támadta meg egy bűnbanda a veszprémi Patrióta lokál előtt, Marian Cozma pedig a helyszínen meghalt, miútán szíven szúrták. A bíróság mintegy 200 millió forintos kártérítést ítélt meg családjának, de

a hozzátartozói egy fillért sem láttak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×