eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája beadás előtt a veszprémi Életöröm Idősotthonban 2021. január 16-án. Országszerte oltanak a 100 főnél nagyobb idősotthonokban a koronavírus ellen a hétvégén, 34 helyszínen 3400 embernek adják be a Moderna vakcináját.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kiderült, mi lesz azokkal, akik mégsem most kapnak oltást

Az operatív törzs rövid csütörtöki tájékoztatóján Galgóczi Ágnes azt kérte, senki ne dohányozzon.

Január közepe óta a legrosszabb járványadatokat közölte a Koronavírus.gov.hu és nyomán az Infostart, ezért látszott érdekesnek, milyen bejelentésekkel érkezik az operatív törzs a csütörtöki tájékoztató alkalmával.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a tájékoztatón jelezte, mindenki, aki regisztrált, meg fogja kapni a koronavírus-védőoltást, de türelmet kért ehhez.

A már ismert járványadatok felsorolását követően jelezte, ne feledkezzünk meg a daganatos megbetegedések világnapjáról, és mindenki, akit szűrésre behívnak, menjenek is el oda, ha egyébként nem fertőző betegek. Felhívta a figyelmet a dohányzás visszautasítására is.

Fél évre bezárattak egy éttermet

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Magyarországon átutazókkal szemben szerdán 80 alkalommal intézkedtek a rendőrök a tranzitszabályok megsértése miatt.

A kijárási tilalomra vonatkozó szabályok megsértése miatt szerdán 347 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt napon 8388 esetben ellenőrizték a rendőrök a helyszínen a hatósági házi karanténban lévőket.

Először záratott be ideiglenesen fél évre a rendőrség egy vendéglátóhelyet a védelmi intézkedések megszegése miatt.

A rendőri ellenőrzéskor egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sörözőben az ott dolgozó alkalmazotton kívül nyolc vendég is tartózkodott, és valamennyien helyben fogyasztottak különböző italokat, miközben sem ők, sem a pultos nem viseltek maszkot.

A rendőrség közigazgatási hatósági intézkedésként a sörözőt hat hónapra bezáratta, valamint közigazgatási bírságot szabtak ki az üzemeltetőre.

Az alezredes ismertette: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt szerdán 210-szer intézkedtek a rendőrök; 191-en közterületen, négyen tömegközlekedési eszközön, 15-en pedig egyéb zárt helyen nem viseltek maszkot.

Kérdések - válaszok

- Mi történik azokkal, akik akkor betegednek meg, amikor oltakozniuk kellene?

- Az olthatóságot mindig a háziorvos dönti el.

- Mikor kaphatják meg a vakcinát, akiknek e héten kellett volna oltást kapniuk, de értesítést kaptak, hogy ne jöjjenek, mert nincs elég vakcina?

- A moderna 7000-rel kevesebb személy számára küldött oltóanyagot az ígértnél, kapnak új időpontot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×