eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnöksége tagjaival egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. december 4-én. Orbán Viktor kormányfő mellett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b2) és Tajti Norbert HM ezredes (b3). Jobbról Mandl József, az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnökségének elnöke (j, elöl).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fische

Egy éve alakult meg az operatív törzs

Kásler Miklós, az emberi erforrások minisztériuma emlékezett meg az évfordulóról.

A tárcavezető szerint a testület korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesülve, a magyar emberekkel együtt, rendkívüli munka közepette érte el, hogy az ország a járvány legkritikusabb pontján is kitartott.

„A magyar egészségügy, az ellátórendszer kiállta a történelmi próbát, orvosaink és ápolóink helytállásával pedig magyar betegek tömegei épülhettek és épülhetnek fel” – közölte Kásler Miklós.

A miniszter a vakcinák tekintetében bizonytalanoktól és a nyitást sürgetőktől azt kéri, hogy gondoljanak azokra, akiket elragadott a betegség, „ők ugyanis azok, akik emlékeztetnek minket a ránk leselkedő veszélyre és az ebből fakadó felelősségünkre.”

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×