eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Hiesz György gyöngyösi polgármesterjelölt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének sajtótájékoztatóján, amelyet a párt kétnapos, mátraházi évadnyitó frakcióüléséről tartottak Gyöngyösön 2014. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Hiesz György megszólalt a soron kívüli koronavírus-oltásról

Arról is beszélt, hogy rajta kívül még számos, nem az egészségügyiben dolgozó kapott vakcinát Gyöngyösön.

Ha azt a másik 39 embert is név szerint megszólítja a sajtó, aki vele együtt koronavírus-oltást kapott, akkor válaszol arra a kérdésre, hogy valóban kapott-e oltást a felesége is vele együtt – mondta a hvg.hu-nak Hiesz György gyöngyösi polgármester. A baloldali pártok támogatásával megválasztott városvezetőről a hét elején derült ki, hogy még január elején megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor, amikor arra még csak az egészségügyi dolgozók voltak jogosultak.

Hiesz elmondása szerint január elején egy orvos ismerőse szólt neki arról, hogy van maradék oltás a Bugát Pál Kórházban, és van lehetősége beadatni. Ekkor felhívta a háziorvosát, hogy mit tegyen, aki azt mondta, használja ki a lehetőséget. A polgármester szerint nem ő volt az egyetlen, aki nem egészségügyi dolgozóként jutott hozzá a vakcinához Gyöngyösön. A vele együtt oltakozó csoportban volt orvos is, de “jobb- és baloldali személyiségek, sajtóban dolgozó vállalkozó, kulturális területen vezető tisztviselő is. Az ő nevüket mégsem firtatták” – mondta a polgármester, aki számára rejtély, hogy miért pont az ő, háziorvosa, illetve az orvos feleségének a neve vált ismertté az ügyben.

“Ha tudtam volna, hogy tilos, visszautasítottam volna. Nem mentegetni akarom magamat, de világosan kellene látni, hogy nincs leszabályozva ez a rész” – mondta még a polgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×