eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hiesz György gyöngyösi polgármesterjelölt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének sajtótájékoztatóján, amelyet a párt kétnapos, mátraházi évadnyitó frakcióüléséről tartottak Gyöngyösön 2014. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Beismerte Gyöngyös polgármestere, hogy soron kívül kapott koronavírus-oltást

Már január első napjaiban beoltották Hiesz Györgyöt, a város baloldali vezetőjét – erről a városi televízióban beszélt.

Először a Pesti Srácok írt arról, hogy jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös polgármestere, a 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György. A politikus nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, végül a városi televízió adásában ismerte el, valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint elvileg egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idős otthonban élők kaphatnának meg.

Hiesz György elmondta, hogy január első napjaiban egy idősotthon lakóit oltották. Ekkor kapta meg ő és jó néhány más gyöngyösi is az oltást soron kívül – írja a heol.hu.

"Ekkor a szervezők közül valaki téves számot adhatott meg az oltást végző egészségügyi dolgozóknak, mivel több tucat vakcina megmaradt. Összesen másfél órája volt a személyzetnek arra, hogy eldöntse azt, hogy kukába kerül-e a vakcina – mondta a Gyöngyösi Televíziónak Hiesz György. – Mikor ezzel szembesültek, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeket."

A polgármester szavai szerint kérték, hogy döntse el, szeretne-e oltást kapni, és ha igen, menjen a kórházba. Erre mindössze egy órája volt. Elmondta azt is, hogy mivel folyamatosan végzi munkáját, így ki van téve a fertőzés veszélyének, ezért úgy döntött, ha hívják megy, habár nem regisztrált.

Hiesz György azt is elmondta, hogy abszolút az oltás pártján áll, s mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát. Kiemelte, hogy ennek ellenére utólag már okosabb lenne: hibázott amikor döntött, és ezért elnézést kér.

A polgármester azzal védekezett, hogy nem tudja, az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, és azt is kijelentette, hogy a gyöngyösi nem egyedi, elszigetelt eset, más városokban is történtek hasonlók.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×