eur:
393.12
usd:
367.24
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új Trace 1310 ISQ 7000 HS típusú gázkromatográffal kapcsolt tömegspektrométerének bemutatóján az intézet budapesti laboratóriumában 2020. január 22-én. A berendezés a hamis, ismeretlen eredetű gyógyszerek, illegális készítmények analizálását teszi lehetővé.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Megszólalt az OGYÉI is az orosz vakcináról

Meggyőzőnek találták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei a koronavírus elleni orosz Szputnyik V vakcinát - derült ki az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Szentiványi Mátyás, a szervezet főigazgatója elmondta: az engedélyezés általában hosszú folyamat, de ezt most alig több mint két hónap alatt sikerült teljesíteni, ami hatalmas eredmény.

Az OGYÉI a vizsgálatok lezárultával szerdán ideiglenes, Magyarország területén érvényes használatbavételi engedélyt adott ki a magyar jogszabályok alapján. Ez az engedély hat hónapra szól, és további hat hónappal egyszer meghosszabbítható.

Az OGYÉI most a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakvéleményére vár,

amely várhatóan néhány hét alatt állapítja meg, hogy a vakcina valóban megfelel-e annak, ami az arról szóló dokumentumokban szerepel.

Az NNK minden egyes gyártási tételt újra és újra meg fog vizsgálni - közölték.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×