eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szanyi Tibor miniszterelnök szeretne lenni

Pártja, az Iszomm már meg is választotta.

"A tavaly tavasszal alakult IgenSzolidaritás (Iszomm) sikeresen lépett fel a magyar politikai térképre a polgári ellenzék által üresen hagyott baloldali zónában" – értékelte 2020-at Huszti Andrea, a párt elnöke a szervezet közleménye szerint.

Huszti szerint pártja kevesebb mint egy év alatt áttörte a mérhetőséget jelentő 1 százalékos határt, felépített egy koherens baloldali programot, amely világossá teszi, hogy a világ megannyi baloldali pártjához és mozgalmához hasonlóan az IgenSzolidaritás távlati célja is a szocializmus. Ehhez a programhoz miniszterelnök-jelöltet is választottak Szanyi Tibor, korábbi EP-képviselő személyében.

A párt éles kritikával illeti a profithajhász kapitalizmust, amelynek magyarországi változatát klienskapitalizmusnak nevezi.

Az IgenSzolidaritás rövid távon önálló baloldali frakciót akar a Magyar Országgyűlésben, mert meggyőződése, hogy a szociális, morális és környezeti válság felszámolását annál sokkal többen kívánják, mint a törvényhozási bejutást jelentő 5 százalékos küszöb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×