eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szanyi Tibor miniszterelnök szeretne lenni

Pártja, az Iszomm már meg is választotta.

"A tavaly tavasszal alakult IgenSzolidaritás (Iszomm) sikeresen lépett fel a magyar politikai térképre a polgári ellenzék által üresen hagyott baloldali zónában" – értékelte 2020-at Huszti Andrea, a párt elnöke a szervezet közleménye szerint.

Huszti szerint pártja kevesebb mint egy év alatt áttörte a mérhetőséget jelentő 1 százalékos határt, felépített egy koherens baloldali programot, amely világossá teszi, hogy a világ megannyi baloldali pártjához és mozgalmához hasonlóan az IgenSzolidaritás távlati célja is a szocializmus. Ehhez a programhoz miniszterelnök-jelöltet is választottak Szanyi Tibor, korábbi EP-képviselő személyében.

A párt éles kritikával illeti a profithajhász kapitalizmust, amelynek magyarországi változatát klienskapitalizmusnak nevezi.

Az IgenSzolidaritás rövid távon önálló baloldali frakciót akar a Magyar Országgyűlésben, mert meggyőződése, hogy a szociális, morális és környezeti válság felszámolását annál sokkal többen kívánják, mint a törvényhozási bejutást jelentő 5 százalékos küszöb.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×