eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: Facebook/Országos Vízügyi Főigazgatóság

Szorul a hurok a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetői körül

A rendőrség szűkítette a kört, közelebb került azokhoz, akik Szigetszentmiklósnál fáradt olajat engedtek a Dunába december elején.

A vízügyi igazgatóság karácsony környékére befejezte a munkát, a területet most őrzik, a nyomozásért felelős rendőr úgy tájékoztatta Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét, hogy már több mint 10 millió forint a civilek által felajánlott nyomravezetői díj, ehhez jön hozzá az BRFK által felajánlott 2 millió forint.

A károk pénzben kifejezett értékét még nem tudják meghatározni. A cselekményről az derült ki eddig, hogy valakik fáradt olajat öntöttek ki a természetben. Több kamerafelvételt is megtekintenek a nyomozók, valamint számos lakó tudta segíteni a munkájukat.

Még nem tudni, mennyi idő alatt állhat vissza az eredeti természeti állapot. Magától a természet évtizedek alatt regenerálódik, Nagy János szerint emberi beavatkozásra lesz szükség ennek gyorsítására. A közel kétezer négyzetméteres terület nagy része a vízügyi igazgatóságé, kisebb részben Szigetszentmiklós önkormányzatáé.

A legsürgősebb munkák szerdán lezárulnak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés...

Közzétette: Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF2020. december 22., kedd
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×