INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

szigetszentmiklós

olajszennyezés

duna

rendőrség

Szorul a hurok a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetői körül

Szorul a hurok a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetői körül

InfoRádió

A rendőrség szűkítette a kört, közelebb került azokhoz, akik Szigetszentmiklósnál fáradt olajat engedtek a Dunába december elején.

A vízügyi igazgatóság karácsony környékére befejezte a munkát, a területet most őrzik, a nyomozásért felelős rendőr úgy tájékoztatta Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét, hogy már több mint 10 millió forint a civilek által felajánlott nyomravezetői díj, ehhez jön hozzá az BRFK által felajánlott 2 millió forint.

A károk pénzben kifejezett értékét még nem tudják meghatározni. A cselekményről az derült ki eddig, hogy valakik fáradt olajat öntöttek ki a természetben. Több kamerafelvételt is megtekintenek a nyomozók, valamint számos lakó tudta segíteni a munkájukat.

Még nem tudni, mennyi idő alatt állhat vissza az eredeti természeti állapot. Magától a természet évtizedek alatt regenerálódik, Nagy János szerint emberi beavatkozásra lesz szükség ennek gyorsítására. A közel kétezer négyzetméteres terület nagy része a vízügyi igazgatóságé, kisebb részben Szigetszentmiklós önkormányzatáé.

A legsürgősebb munkák szerdán lezárulnak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés... Közzétette: Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF2020. december 22., kedd

Nyitókép: Facebook/Országos Vízügyi Főigazgatóság

Kapcsolódó hang

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018