eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Koronavírusteszthez vesznek mintát egy férfi orrnyálkahártyájáról a Semmelweis Egyetem egyik mintavételi pontján, a salgótarjáni Szerpentin úti orvosi rendelőben 2020. május 13-án. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Hétfői friss: rohamtempóban csökkennek a járványszámok Magyarországon

609 új fertőzöttet találtak vasárnap, 114 az egy nap alatt elhunytak száma.

609 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - egy nappal korábban ez az adat 698 volt -, ezzel 316 669 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a Koronavírus.gov.hu adataiból.

Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg (a szombati 96 után), így az elhunytak száma 9161 főre emelkedett. A gyógyultak száma most 134 344 fő, csaknem 4000 az egy nap alatti javulás, az aktív fertőzöttek száma 173 164 főre csökkent, mintegy 3500-zal.

6 261 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - itt némi növekmény mutatkozik -, közülük 448-an vannak lélegeztetőgépen - 19 fős a javulás.

22 779 hatósági házi karantént rendeltek el és 2 615 237 mintavétel történt eddig Magyarországon.

Az öt kijelölt kórházi oltóponton ma is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni. Az első vakcinaszállítmányt szombaton öt kijelölt kórházi oltóhelyre juttatták el:

  • a Dél-Pesti Centrumkórházba,
  • az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe,
  • a Semmelweis Egyetem Klinikájára,
  • a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és
  • a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába.

A következő Pfizer-vakcina szállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása - itt lehet rá regisztrálni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×