eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Koronavírusteszthez vesznek mintát egy férfi orrnyálkahártyájáról a Semmelweis Egyetem egyik mintavételi pontján, a salgótarjáni Szerpentin úti orvosi rendelőben 2020. május 13-án. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Hétfői friss: rohamtempóban csökkennek a járványszámok Magyarországon

609 új fertőzöttet találtak vasárnap, 114 az egy nap alatt elhunytak száma.

609 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - egy nappal korábban ez az adat 698 volt -, ezzel 316 669 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a Koronavírus.gov.hu adataiból.

Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg (a szombati 96 után), így az elhunytak száma 9161 főre emelkedett. A gyógyultak száma most 134 344 fő, csaknem 4000 az egy nap alatti javulás, az aktív fertőzöttek száma 173 164 főre csökkent, mintegy 3500-zal.

6 261 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - itt némi növekmény mutatkozik -, közülük 448-an vannak lélegeztetőgépen - 19 fős a javulás.

22 779 hatósági házi karantént rendeltek el és 2 615 237 mintavétel történt eddig Magyarországon.

Az öt kijelölt kórházi oltóponton ma is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni. Az első vakcinaszállítmányt szombaton öt kijelölt kórházi oltóhelyre juttatták el:

  • a Dél-Pesti Centrumkórházba,
  • az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe,
  • a Semmelweis Egyetem Klinikájára,
  • a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és
  • a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába.

A következő Pfizer-vakcina szállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása - itt lehet rá regisztrálni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×