INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

szfe

színház- és filmművészeti egyetem

bodó viktor

enyedi ildikó

Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film alkotóinak sajtótájékoztatóján egy budapesti kávézóban 2018. január 23-án. A filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások kategóriájában jelölték ezen a napon Los Angelesben.

SZFE: 22 oktató lépett vissza az osztályindítástól, az egyetem nem is kérte őket

Infostart / MTI

Enyedi Ildikó és Bodó Viktor is köztük van.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 22 oktatója lépett vissza attól, hogy a következő tanévben osztályt indítson az intézményben. Az érintettek közlése szerint december 20-ig, a felvi.hu megnyitásáig kellett volna tárgyalásokat kezdenie az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) az egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, a HÖK-kel és fenntartóval a szenátus jogkörének visszaállításáról, a rektori pályázat kiírásáról. Ez volt az SZFE érintett tanárainak a feltétele, hogy új osztályokat indítsanak a következő tanévben.

Mint írják, december 20-ig, a határidő lejártáig előrelépés nem történt ebben az ügyben. Az SZFE érintett oktatói nem kaptak választ sem az osztályindításokkal kapcsolatos állásfoglalásukra, sem a Palkovics László miniszternek küldött levelükre.

A visszalépő oktatók között van mások mellett Bodó Viktor, Gigor Attila, Rácz Attila, Szamosi Zsófia, Mátyássy Áron, Lemhényi Réka és Enyedi Ildikó.

A visszalépők a "jelenlegi vezetéssel nem látjuk szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit".

Úgy vélik, az egyetemi autonómia hiányában nem tudják megfelelően képviselni a hallgatók jogait és érdekeit. "Egyáltalán nem látjuk biztosítottnak a tanulás és az oktatás szabadságát" – írják.

A közlemény szerint az SZFE Színházművészeti Intézete, Film- és Médiaintézete, valamint Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének tanári kara novemberben határozta meg a 2021–2022-es tanévben induló képzéseket és akkor kérte fel az érintett oktatókat az induló képzések egy részének szakmai vezetésére.

SZFE: neves, megbecsült szakemberek fognak osztályokat indítani

A következő tanévre még nem kérte fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése az osztályvezető tanárokat, így mindazon "önjelöltek", akik azt nyilatkozzák, hogy "visszaadják", "nem vállalják" az osztályvezetői feladatokat, azokat a vezetés soha nem kérte fel ilyenre - tudatta az SZFE.

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanárait az SZFE vezetése kéri fel, ez eddig is így volt, ezután is így lesz" - olvasható az egyetem közleményében.

Mint írták, a 2021/2022-es tanévben neves, megbecsült szakemberek fognak osztályokat indítani az egyetemen.

"Sajnáljuk, hogy a szakma egy része - köztük az intézmény egyes jelenlegi és egyes volt oktatói - mindent elkövetnek az egyetem lejáratására, jó hírnevének csorbítására" - tartalmazza az SZFE közleménye.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018