INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

rakpart

gyalogos

kerékpáros

lezárás

városháza

fürjes balázs

láng zsolt

A hosszú hétvégén idén utoljára a gyalogosoké és a kerékpárosoké a rakpart

A hosszú hétvégén idén utoljára a gyalogosoké és a kerékpárosoké a rakpart

InfoRádió

A Városháza szerint a tavasztól őszig tartó intézkedés a forgalmi adatok alapján nem okozott torlódásokat Budapesten, a Fidesz fővárosi frakciója azonban többször is azt kérte, hogy adják vissza az autósoknak az alsó rakpartot.

A hosszú hétvégén is a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz a pesti alsó rakpart – közölte a Fővárosi Önkormányzat. A Városháza egyúttal jelezte, idén ez lesz az utolsó ilyen alkalom. Hozzátették: az élettel megtelt folyópart elnyerte a budapestiek tetszését, a megkérdezettek több mint fele akár hosszabb távon is el tudná képzelni az autómentes rakpart koncepcióját.

Fél éven át, idén májustól október végéig minden hétvégén a gyalogosoké és kerékpárosoké volt a pesti alsó rakpart, a Margit híd és Közraktár utca közötti szakasznak az autómentesítésével

egy 3,5 kilométeres sétány jött létre Budapest egyik legszebb helyszínén.

A Városháza szerint a rakpart gépjárműforgalom előli lezárása a forgalmi adatok alapján nem okozott torlódásokat a városban, azonban a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedési feltételein jelentősen javított, eközben számos közösségi program valósult meg a rakpart megnyitott szakaszán.

A hét végén egyébként Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt kérte, hogy adják vissza az autósoknak az alsó rakpartot. „10 fok van és esik az eső, ami normális is október második felében. De

a pesti rakpart lezárása ilyenkor az autósok elől egy értelmetlen döntés.

Ezért ismételten és nyomatékosan kérjük Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne zárja le az autósok elől a pesti rakpartot késő ősztől kora tavaszig” – fogalmazott.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádiónak arról beszélt, ameddig az időjárás kedvező, a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz hétvégén a rakpart. Emlékeztetett, hogy a főpolgármester a közösségi oldalán tette fel a kérdést, hogy mi legyen a rakpart sorsa az őszi és téli időszakban, amire elsöprő többségben olyan reakció érkezett, hogy amíg az időjárás engedi, továbbra is kerüljön lezárásra hétvégente az autós-, és megnyitásra a gyalogos- és kerékpáros forgalom előtt – és így is tesznek, amíg élvezhető és szép idő van. A tél folyamán valószínűleg ez véget ér, tette hozzá.

Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülése után a kabinet 55 milliárdos javaslatcsomagját ismertetve beszélt a rakpartról szóló tervekről is. „Egyetértettünk a pesti rakpartok megújításában: kétszer egy sávban biztosítandónak gondoljuk a gépkocsiforgalmat, ugyanakkor

egy jóval nagyobb teret szeretnénk adni, teljesen közös elhatározással a gyalogos- és kerékpáros forgalomnak”

– fogalmazott. A főváros időt kért a kormányzati javaslatok megfontolására.

Nyitókép: Facebook/BKK - Budapesti Közlekedési Központ

Kapcsolódó hang

Utoljára a gyalogosoké és a kerékpárosoké a rakpart SZSG
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018