eur:
368.95
usd:
345.06
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Sugár Gábor kéményseprő, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kerületi kirendeltségének vezető-helyettese áll egy tisztítókefével kezében egy lakóház tetején a főváros VII. kerületében, a Kertész utcában. A fővárosban mintegy 70-80 ezer kémény van felújításra szoruló, kritikus állapotban.
Nyitókép: Honéczy Barnabás

Nem muszáj engedni az erőszakos kéményseprő cégeknek

Évente–kétévente, függően attól, hogy milyen berendezéssel fűt valaki, kötelező a kéményseprés. Azokban az ingatlanokban, ahova cég van bejegyezve, ez nem ingyenes. Az InfoRádió hallgatói jelezték, előfordul, hogy a pénzért kéményseprést végző cégek becsengetnek, és kierőszakolják, hogy ők végezhessék el a munkát.

A fűtőeszközöket szakemberrel évente egyszer ellenőriztessük, és tisztíttassuk ki – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a katasztrófavédelem szóvivője. A másik fontos kérdés a kéményseprés, amit van, ahol a katasztrófavédelem, van, ahol pedig cég végez.

Mukics Dániel kiemelte, a lakossági kéményseprés minden esetben ingyenes, de ha egy ingatlanban be van jegyezve valamilyen gazdálkodó szervezet, akkor már

nem fakultatív, és fizetni kell érte.

Az BM OKF szóvivője hozzátette: utóbbiak esetében elképzelhető, sőt, elő is fordul, hogy egy kéményseprést végző cég maga jelentkezik a kötelezően elvégezendő munkára, de mindenki maga dönthet arról, hogy kíván-e élni a lehetőséggel. Nem bújhatnak ki a kéményseprés alól, de azt

mindenki maga dönti el, hogy melyik cég szolgáltatását veszi igénybe,

ugyanis az árképzésben, miután piaci alapon dolgoznak a vállalkozások, lehetnek differenciák, tehát nem feltétlenül egységes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Úristen! Legalább 12 ezerszer

Úristen! Legalább 12 ezerszer

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb kutatása a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Új részletek a háború vitatott szabotázsakciójáról

A Fehér Ház már hónapokkal az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása előtt tudott egy készülő szabotázsról. A tippet, hogy közvetlenül az ukrán főparancsnoknak jelentő ukrán katonák terveztek támadást, egy európai titkosszolgálat adta a CIA-nek.
Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×