eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sugár Gábor kéményseprő, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kerületi kirendeltségének vezető-helyettese áll egy tisztítókefével kezében egy lakóház tetején a főváros VII. kerületében, a Kertész utcában. A fővárosban mintegy 70-80 ezer kémény van felújításra szoruló, kritikus állapotban.
Nyitókép: Honéczy Barnabás

Nem muszáj engedni az erőszakos kéményseprő cégeknek

Évente–kétévente, függően attól, hogy milyen berendezéssel fűt valaki, kötelező a kéményseprés. Azokban az ingatlanokban, ahova cég van bejegyezve, ez nem ingyenes. Az InfoRádió hallgatói jelezték, előfordul, hogy a pénzért kéményseprést végző cégek becsengetnek, és kierőszakolják, hogy ők végezhessék el a munkát.

A fűtőeszközöket szakemberrel évente egyszer ellenőriztessük, és tisztíttassuk ki – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a katasztrófavédelem szóvivője. A másik fontos kérdés a kéményseprés, amit van, ahol a katasztrófavédelem, van, ahol pedig cég végez.

Mukics Dániel kiemelte, a lakossági kéményseprés minden esetben ingyenes, de ha egy ingatlanban be van jegyezve valamilyen gazdálkodó szervezet, akkor már

nem fakultatív, és fizetni kell érte.

Az BM OKF szóvivője hozzátette: utóbbiak esetében elképzelhető, sőt, elő is fordul, hogy egy kéményseprést végző cég maga jelentkezik a kötelezően elvégezendő munkára, de mindenki maga dönthet arról, hogy kíván-e élni a lehetőséggel. Nem bújhatnak ki a kéményseprés alól, de azt

mindenki maga dönti el, hogy melyik cég szolgáltatását veszi igénybe,

ugyanis az árképzésben, miután piaci alapon dolgoznak a vállalkozások, lehetnek differenciák, tehát nem feltétlenül egységes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×