eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Sugár Gábor kéményseprő, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kerületi kirendeltségének vezető-helyettese áll egy tisztítókefével kezében egy lakóház tetején a főváros VII. kerületében, a Kertész utcában. A fővárosban mintegy 70-80 ezer kémény van felújításra szoruló, kritikus állapotban.
Nyitókép: Honéczy Barnabás

Nem muszáj engedni az erőszakos kéményseprő cégeknek

Évente–kétévente, függően attól, hogy milyen berendezéssel fűt valaki, kötelező a kéményseprés. Azokban az ingatlanokban, ahova cég van bejegyezve, ez nem ingyenes. Az InfoRádió hallgatói jelezték, előfordul, hogy a pénzért kéményseprést végző cégek becsengetnek, és kierőszakolják, hogy ők végezhessék el a munkát.

A fűtőeszközöket szakemberrel évente egyszer ellenőriztessük, és tisztíttassuk ki – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a katasztrófavédelem szóvivője. A másik fontos kérdés a kéményseprés, amit van, ahol a katasztrófavédelem, van, ahol pedig cég végez.

Mukics Dániel kiemelte, a lakossági kéményseprés minden esetben ingyenes, de ha egy ingatlanban be van jegyezve valamilyen gazdálkodó szervezet, akkor már

nem fakultatív, és fizetni kell érte.

Az BM OKF szóvivője hozzátette: utóbbiak esetében elképzelhető, sőt, elő is fordul, hogy egy kéményseprést végző cég maga jelentkezik a kötelezően elvégezendő munkára, de mindenki maga dönthet arról, hogy kíván-e élni a lehetőséggel. Nem bújhatnak ki a kéményseprés alól, de azt

mindenki maga dönti el, hogy melyik cég szolgáltatását veszi igénybe,

ugyanis az árképzésben, miután piaci alapon dolgoznak a vállalkozások, lehetnek differenciák, tehát nem feltétlenül egységes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×