eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

SZFE - Elutasították a vezetés ajánlatát a hallgatók és a sztrájkbizottság

Az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt.

Elutasították a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése által tett komplex ajánlatot az intézmény hallgatói és a sztrájkbizottság is - közölte Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár. Az ajánlat része volt az egyetem dolgozói számára biztosított 10+15 százalékos béremelés és az is, hogy a korábbi munkarendben dolgozhatnak a munkavállalók. "Miután a komplex ajánlatot nem fogadták el és a sztrájk folytatódik, így az ajánlat részei sem lépnek életbe".

Mint írják: bár az ajánlat elfogadásának határideje október 7. éjfél volt, "arra kérjük a hallgatókat és a sztrájkbizottságot, hogy gondolják át még egyszer a javaslatunkat és fogadják azt el, hiszen még nem késő megkezdeniük az együttműködést".

A vezetők közleménye azt is tartalmazza, hogy az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt, az azt szervezőkkel nem működnek együtt és Szarka Gáborral akarnak együtt dolgozni.

A közleményben olvasható, hogy "Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját annak érdekében, hogy biztosítsa az egyetem működőképességét, felelősséget vállalhasson az ott dolgozók munkakörülményeiért és intézkedhessen a bérek és egyéb juttatások kifizetéséről".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×