eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rendelt ételt szállít házhoz egy futár egy budapesti gyorsétteremből 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt Magyarországon az éttermek reggel 6 és 15 óra között tarthatnak nyitva, utána csak házhoz szállíthatnak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

"Rendszámot" kaphatnak a kerékpáros és robogós futárok Budapesten

Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésánek fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.

Az V. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain. Ennek fontosságát azzal indokolják, hogy az elmúlt időszakban számos baleset történt a kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak.

A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jelének hiányában azonban a futárok felelősségre vonása nem megoldható – írja a hirado.hu Szentgyörgyvölgyi Péternek, Belváros-Lipótváros polgármesterének a közleménye alapján.

"Korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – írta Szentgyörgyvölgyi Péter, de hangsúlyozta: az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erőként funkcionáljon a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében, továbbá, hogy elősegítse a forgalomban való felelősségteljes részvételt.

A koronavírus-járvány következtében az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény. A tapasztalatok szerint a készételeket, illetve árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok azonban nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, ami számos konfliktushoz vezetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×