eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Levett mintát mutat egy orvos a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej - Nyaksebészeti Klinika mintavételi állomásán 2020. május 3-án. A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Friss adatok: 750 új fertőzött, újabb 7 idős, krónikus beteg elhunyt

Már 15 673 az aktív fertőzöttek száma Magyarországon.

750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 709 főre emelkedett, 4818-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 673 fő - írja a Koronavírus.gov.hu portál.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 27 403-an vannak, a mintavételek száma 657 437.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A tájékoztatás ismét nyomatékosítja, kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg be kell tartani a szociális távolságot, valamint gyakran és alaposan kezet mosni.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - olvasható a kérések közt.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme.

"Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra

és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért."

Az Operatív Törzs jelenleg

24 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 200 osztálynál és 9 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet

a koronavírus-megbetegedések miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×