eur:
393.36
usd:
367.69
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

A szakképzésben elterjedt a hibrid oktatás

Mára elfogadták és jól működtetik a hibrid oktatást a szakképzésben - írta a pénteki Magyar Nemzet.

A lap közölte, hogy míg a köznevelésben döntően személyes jelenlétre alapozva zajlik a munka, a szakképzésben már sok helyütt alkalmazzák a tantermi és az otthoni tanulást ötvöző hibrid módszert. A csoportokat megosztják, a diákok heti váltásban járnak be, rengeteg iskolán kívül elvégezhető projektfeladatot kapnak.

A fenntartók azt mondják, hogy felkészültek a koronavírus-járvány kezelésére, biztonságosan zajlik az oktatás, és rengeteg fertőtlenítőszert szereztek be.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum sok munkát fektetett abba, hogy zökkenőmentesen tudja indítani a tanévet. A nyolc hozzájuk tartozó technikum és szakképző iskola nyolc különböző eljárásrendet alakított ki - közölte a Magyar Nemzettel Mucsi Balázs főigazgató, megjegyezve: a távolságtartás és a maszkviselés mellett arra is figyelnek, hogy külsősök lehetőleg ne lépjenek be az intézményekbe.

A Debreceni Szakképzési Centrum a nagyobb létszámú iskoláiban szükségesnek ítélte a csoportok megosztását. Hámori Éva Judit főigazgató közlése szerint a diákok önálló otthoni felkészüléssel - hibrid vagy teljesen online formában - tanulnak. A lemaradások csökkentése és az esélyegyenlőség megvalósítása érdekében felzárkóztatást, személyes konzultációt is biztosítanak - tette hozzá.

A Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláiban még személyes oktatás folyik, de nagyon komolyan odafigyelnek a védelemre: a bejáratoknál testhőmérsékletet mérnek, kezet fertőtlenítenek. Weimann Gáborné főigazgató a Magyar Nemzettel közölte, hogy több mint 8 millió forintért vásároltak tisztítószereket, fertőtlenítésre szolgáló gépeket, érintés nélküli lázmérőket, szájmaszkokat. A tanulók és a dolgozók tavasszal 10 ezernél több maszkot varrtak, így az iskolák tartalékkal is rendelkeznek - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×