eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Modern társasházak és üdülők sora az arácsi Balaton-parton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Rendkívüli tanítási szünet Balatonfüreden

A Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda egyik munkavállalójának lett pozitív a korona-vírustesztje.

Emiatt szeptember 7-9. között rendkívüli szünetet tartanak az iskolában és az óvodában, gyermekfelügyeletet sem biztosítanak – írja a balatonfured.hu.

A pozitív korona-vírustesztet produkáló egyébként tünetmentes, a református iskolában foglalkoztatott munkavállaló augusztus 26. óta betegszabadságon van, azóta nem járt az intézményben.

Rojtos Norbert az intézmény igazgatója ugyanakkor azonban az egészségügyi protokollnak megfelelően, egyeztetve a járási hivatal népegészségügyi vezetőjével, az intézmény három napos bezárásáról határozott.

A következő napokban megtörténik az iskola és az óvoda valamennyi munkatársának tesztelése, ezek eredményének függvényében további intézkedések lépnek majd életbe.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt. Az óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket - áll a közleményben.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×