eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot - a nap hírei

Újabb 301 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, meghalt egy idős, krónikus beteg. A főpolgármester szerint a kormánynak át kellene gondolnia az ingyenes teszteléssel kapcsolatos eljárást.

A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot - jelentette ki az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az M1-en azt mondta: a járványügyi szakemberek már hetedik hete tapasztalják, hogy egyre több a fertőzött. Müller Cecília mindenkit felelős viselkedésre, a szabályok betartására kért.

Azok, akik már túl vannak a koronavírus-fertőzésen és ezt hivatalosan is igazolni tudják, karanténkötelezettség nélkül jöhetnek be Magyarországra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar emberek és a gazdaság védelmében rendelték el a határzárt, enélkül az országon belül kellene korlátozó intézkedéseket hozni.

Újabb 301 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, meghalt egy idős, krónikus beteg. Az elhunytak száma így 620-ra emelkedett. A járvány kezdete óta 6923 embernél azonosították a vírust, az aktív fertőzöttek száma 2373, 3930-an pedig már meggyógyultak.

A járványhelyzettel összefüggésben újabb fővárosi és vidéki egészségügyi intézmények rendeltek el látogatási tilalmat. A fővárosban az Országos Gerincgyógyászati Központ továbbá a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ összes egysége tiltotta meg a betegek felkeresését, míg péntektől a kalocsai Szent Kereszt Kórházában hoztak hasonló intézkedést.

Az interneten már elérhető a Vállalati Fehér Könyv, amely a cégek biztonságos működéséhez ad gyakorlati tanácsokat a koronavírus-járvány idejére. A dokumentum a többi között a tervezést koordináló eseti munkacsoport megalakítását és vállalati pandémiás terv elkészítését javasolja.

A főpolgármester szerint aggasztó számok, előrejelzések látnak napvilágot a koronavírus járványról, ezért ideje van a figyelmeztetésnek. Karácsony Gergely Facebook oldalán közölte: a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés újfajta hozzáállást igényel a döntéshozóktól. Minél több koronavírus tesztet kellene elvégezni, a kormánynak át kell gondolnia az ingyenes teszteléssel kapcsolatos eljárást.

A közbeszerzési hirdetmény megjelentetésével megindul az új Duna-híd villamosvonalának tervezése. A Budapest Fejlesztési Központ közleménye szerint a beruházással közvetlen villamos-összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között a Rákóczi hídtól délre, ami naponta több mint 50 ezer gépkocsival fogja tehermentesíti Budapest belvárosát.

Szlovákiában felmentette a bíróság a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője meggyilkolása ügyében vádolt nagyvállalkozót, Marián Kocnert és a gyilkosság megrendelésében közvetítéssel vádolt Alena Zsuzsovát. A nem jogerős ítélet indoklása szerint nem bizonyítható, hogy részt vettek a bűncselekményben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×