eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma
Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb államtitkárok kényszerültek itthon karanténba

A politikusok egy hétvégi rendezvényen találkoztak Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint otthoni karanténba került Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Hollik István fertőzöttsége miatt karanténba vonult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, valamint Orbán Balázs miniszterhelyettes. Az érintettek első tesztjei negatívak. A hatósági karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő kormányinfó megtartása csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye után lehetséges - írták.

Hollik István az Azonnalinak elmondta: a múlt szombati magánrendezvény egy kerti parti volt, ugyanaz, amely után Orbán Balázs és Gulyás Gergely is karanténba kényszerült.

A fideszes szóvivő a 24.hu-nak arról beszélt, hogy az eseményen viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak a szabad ég alatt tartózkodtak, ezért nem hiszi, hogy bárkit megfertőzhetett.

A portál információi szerint a partit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás minisztériumában dolgozik, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkári poszton.

Karanténban van Varga Judit igazságügi miniszter is, mert tudomására jutott, hogy hétfőn kontaktusba került egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatha a munkát.

Megszólalt a miniszterelnök sajtófőnöke

Közben a hvg.hu megkereste Havasi Bertalant, aki azt felelte a portálnak, hogy Orbán Viktor nem érintett az ügyben . Közben elhalasztották a Tranzit fesztivált, amelyen pénteken Orbán Viktor is beszélt volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×