eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Az NVI új elnökéről egyeztetne az MSZP

Az MSZP azt követeli, hogy haladéktalanul kezdődjenek egyeztetések arról, ki lépjen a Nemzeti Választási Iroda (NVI) augusztus 31-ei hatállyal lemondott elnökének, Pálffy Ilonának a helyére - mondta a párt budapesti elnöke kedden, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, hogy az NVI új vezetőjét nem lehet "egypárti fideszes alapon" kinevezni, mert a kiválasztás "messze túlmutat egy személyi kérdésen", ugyanis az egész magyar választási rendszert érintő legitimációs kérdések függnek az elnök személyétől.

A szocialista politikus felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy pártelnöki szinten folytasson egyeztetést a parlamenti és azon kívüli pártokkal arról, hogy a továbbiakban ki vezesse az NVI-t.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hat tagja hétfőn "szembefordult a joggal és a népakarattal", amikor "egy politikai színjáték végén" megtagadták az MSZP nyilvánvalóan a választópolgárok szándékával egyező népszavazási kezdeményezésének hitelesítését.

Az MSZP budapesti elnöke megjegyezte, Pálffy Ilona hétéves elnöksége "nehézségekkel és botrányokkal volt teli", távozása ugyanakkor számos komoly kérdést és aggodalmat vet fel.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az MSZP nem adja fel a természetes vizek melletti strandok és a környezet védelméért indított népszavazási kezdeményezést, amelyek ügyében a Kúriához fordulnak jogorvoslatért.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×