INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

koronavírus

pápa

járvány

Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.

Már 43 koronavírus-fertőzött van Pápán

Infostart

Újabb hat beteget találtak az egyik magyar gócpontban.

Velük 37-ről 43-ra emelkedett a városban az igazolt esetek száma – írta meg az Infopápa.hu Áldozó Tamás polgármester szerda esti bejelentése nyomán. Fellélegezhetnek viszont a bölcsődei dolgozók és a szülők, negatív lett ugyanis 8 bölcsődei dolgozó mindkét koronavírus-tesztje.

Szerda estére már 188 ember volt karanténban, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll - jelentette be szerda este a polgármester.

Mindemellett bezárták kedden a város Vajda Péter Lakótelepi Óvodáját, mert pozitív lett az egyik odajáró gyerek tesztje. Már zajlik a fertőtlenítés, a befejezte után ismét fogadhat gyerekeket az óvoda is.

Pápán korábban koronavírus-esetekre bukkantak a pápai idősotthonban és a helyi kórházban.

Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018