eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

Már 43 koronavírus-fertőzött van Pápán

Újabb hat beteget találtak az egyik magyar gócpontban.

Velük 37-ről 43-ra emelkedett a városban az igazolt esetek száma – írta meg az Infopápa.hu Áldozó Tamás polgármester szerda esti bejelentése nyomán. Fellélegezhetnek viszont a bölcsődei dolgozók és a szülők, negatív lett ugyanis 8 bölcsődei dolgozó mindkét koronavírus-tesztje.

Szerda estére már 188 ember volt karanténban, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll - jelentette be szerda este a polgármester.

Mindemellett bezárták kedden a város Vajda Péter Lakótelepi Óvodáját, mert pozitív lett az egyik odajáró gyerek tesztje. Már zajlik a fertőtlenítés, a befejezte után ismét fogadhat gyerekeket az óvoda is.

Pápán korábban koronavírus-esetekre bukkantak a pápai idősotthonban és a helyi kórházban.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×