eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettessel tartott közös sajtótájékoztatón a Városházán 2019. március 18-án. A tájékoztatón bejelentették, hogy Hosszú Katinka úszóklubja Iron Swim Budapest néven folytatja működését.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka lesz a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés reklámarca

Európai kampányt indít a Székely Nemzeti Tanács, miután folytatódhatott az aláírásgyűjtés.

Szombat óta ismét lehet aláírást gyűjteni a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezésben - jelentette be pénteken a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke. Ismét élesítették az online felületet, így a kezdeményezést az Európai Unió minden tagállamából aláírhatják. Időközben ismét útnak indulnak a papír aláíróívekkel is. November hetedikéig néhány személyi adat megadásával aláírható a kezdeményezés.

Eddig egymillió kilencezer szignónál tartanak, most a területi kritérium teljesítése a céljuk.

Ehhez angol nyelvű kampányt is indítottak, amelynek a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a reklámarca – derült ki az M1 Híradójából. A Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs szerint

a nemzeti régiók legitimitását az szolgálná, ha több millió aláírás gyűlne össze és legalább 10-15 országban teljesülne a minimális területi küszöb.

A petícióval azt szeretnék elérni, hogy azok a régiók, ahol sajátos nyelvű és kultúrájú őshonos kisebbségek élnek, váljanak az Európai Unió jogalanyaivá, és saját jogon férhessenek hozzá fejlesztési forrásaihoz.

Akik ugyanolyan vagy hozzánk hasonló helyzetben vannak nemzeti kisebbségekként, ők is őshonos nemzeti kisebbségekként érdekeltek abban, hogy ezt az aláírást sikerre vihessük. Erre kérünk és biztatunk mindenkit, hogy minden nyugat-európai kapcsolatát mozgassa meg, hogy sikerre vigyük ezt az ügyet - mondta Brassai Hunor, a MINTA ifjúsági szervezet elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×