eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tovább bővül a családtámogatások rendszere - a nap hírei

Tovább bővül a családtámogatások rendszere – jelentette ki a családügyi államtitkár. A második negyedévben 4,1 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta. Csúsztatott iskolakezdést javasol a főváros ősztől a járvány elleni védekezés részeként. A nap legfontosabb hírei június 29-én.

Tovább bővül a családtámogatások rendszere, és az eddigiek is megmaradnak - jelentette ki a családügyi államtitkár. Novák Katalin az InfoRádió Aréna című műsorában megerősítette, hogy növekszik a csecsemőgondozási díj összege. Hangsúlyozta, hogy a babaváró- és az autóvásárlási támogatás 2022 végéig biztosan megmarad. A politikus, aki a nagyobbik kormánypárt alelnöke is, azt mondta: nincs előrelépés a Fidesz és az Európai Néppárt vitájában. Novák Katalin az InfoRádió Aréna című műsorában úgy értékelte, hogy a pártcsalád új vezetése, élén Donald Tuskkal az EPP megosztásában érdekelt, és a lengyel néppárti vezető minden lépése lengyel belpolitikai indíttatású.

Európai érdeknek nevezte Líbia stabilitását az illegális migráció megfékezésében a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az olasz hivatali partnerével folytatott római tárgyalás után hangsúlyozta: meg kell erősíteni a líbiai parti őrséget, különben újabb százezrek indulhatnak meg Európába, és ez a járványhelyzetben komoly egészségügyi és gazdasági kockázatot jelent.

Erős reformokat és fordulatokat tart szükségesnek a jegybankelnök ahhoz, hogy az ország a következő évtized nyertese legyen. Matolcsy György a növekedés.hu-n megjelent cikkében úgy véli, hogy egyebek mellett a születésszámban, az emberek életmódjában, az egészségügy intézményrendszerében, a nyugdíj- és az oktatási rendszerben van szükség teljes fordulatra.

A második negyedévben 4,1 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta, az állástalanok száma 190 ezer volt. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint a koronavírus-járvány gazdasági következményei a március és május közötti időszakot már teljes egészében érintették.

A kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében elérhetővé kívánja tenni ezeket a szolgáltatásokat - jelentette ki az igazságügyi miniszter.Varga Judit a Pécsi Áldozatsegítő Központ megnyitóján célnak nevezte, hogy olyan rendszer működjön, amelyben a hatóság is aktív cselekvőként lép fel az áldozatok támogatásában.

Újabb három embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, négy idős, krónikus beteg meghalt. Az aktív fertőzöttek száma 875. A járvány kezdete óta összesen 4145 embernél mutatták ki a vírust, közülük 585-en haltak meg.

Ősztől csúsztatott iskolakezdést javasol a főváros a járvány második hulláma elleni védekezés részeként. A városvezetés elképzelése szerint az eddiginél később, 9 órakor kezdődjön a tanítás, hogy ne alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben. A BKK számításai szerint lépcsőzetes kezdés esetén 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot.

Magyarországot népszerűsítő kampányt indított a Turisztikai Ügynökség az autóval is könnyen elérhető országokban. A július végéig tartó akcióban Magyarország vízkincseire hívják fel a figyelmet.

Szerbiában újra korlátozásokat vezetnek be, Koszovóban pedig a teljes vesztegzár elrendelését helyezte kilátásba a kormány a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt. Montenegróban hosszú idő után ismét volt halálos áldozata a fertőzésnek.

Németországban elővigyázatosságból jövő keddig meghosszabbították a járványügyi korlátozásokat abban az észak-rajna-vesztfáliai járásban, ahol tömeges koronavírus-fertőzés történt. A 360 ezer lakosú térségben azt követően rendeltek el zárlatot, hogy az egyik húsüzemben több mint másfélezer fertőzöttet találtak.

Franciaországban közpénzek elsikkasztásáért öt év börtönre ítélte a bíróság Francois Fillon volt kormányfőt. A politikusnak két évet le kell töltenie, a maradék végrehajtását felfüggesztette a törvényszék. Francois Fillon a következő tíz évben semmilyen választáson nem indulhat.

Emberi mulasztás vezetett az ukrán utasszállító iráni lelövéséhez januárban, és nem a felsőbb katonai vezetés utasítására történt - jelentette ki Teherán tartomány katonai ügyésze. Az iráni hatóságok csak később ismerték el, hogy a Forradalmi Gárda légvédelme tévedésből január 8-án lőtte le a gépet. A katasztrófa 176 ember életét követelte.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×