eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Látogatók a Rudas Gyógyfürdő és Uszodában 2016. március 20-án. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nagyszerű hírt kapnak a fürdők kedvelői

Szerdán nyit a Széchenyi Fürdő és a Rudas Fürdő – ismertette az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. Szűts Ildikó azt is elárulta, a létesítményeikben a hétvégén volt a nagy áttörés, amikor közel 21 500 vendégük volt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. május 30-án nyitotta meg a strandjait, azonban, köszönhetően az időjárásnak, a 2019-es évi forgalom mintegy 4 százalékát ért el csupán – ismertette Szűts Ildikó. Nagy áttörés volt viszont a hétvége, a kánikula ugyanis végre megtette a hatását: így szombaton és vasárnap már közel 21 500 vendégük volt, és a forgalom már megközelítette a 60 millió forintot. Volt olyan létesítmény, köztük a margitszigeti Palatinus strand, amely már a befogadóképessége 70-80 százalékát is elérte. Szűts Ildikó szerint, az adatok azt mutatják, a kedvező időjáráson túl, hogy az emberekben kezd visszatérni a bizalom, hogy biztonságos a strandra járás, ennek köszönhetően rendeződhet lassan a forgalom.

A vezérigazgató emlékeztetett, június 22-én jelent meg az a Nemzeti Népegészségügyi Központ által jegyzett állásfoglalás, amely lehetővé tette, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően megnyissanak a fürdők zárt terei, illetve maguk a gyógymedencék. Ennek értelmében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. azonnal megindította az általa gondozott medencék feltöltését és fertőtlenítését. Miután a vizek laboratóriumi ellenőrzése már megtörtént, Szűts Ildikó tájékoztatása szerint

a Széchenyi és a Rudas Fürdő is készen áll a nyitásra, ami várhatóan július 1-jével történik meg.

Megjegyezte, a fürdők nyitvatartását a korábbiakhoz képest valamelyest csökkentették: így a Széchenyi minden nap reggel 9 órától 19 óráig fogadja majd a vendégeket, míg a Rudas török része (kötényes) reggel 6 órától 18 óráig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 órától 20 óráig lesz igénybevehető. Továbbá a szombati napokon este 9 órától hajnali 2 óráig ismét lesz lehetőség éjszakai fürdőzésre. Mint hozzátette,

limitálva lesznek az egyidejűleg beengedhetők létszáma,

elkerülendő a zsúfoltságot, hiszen bár a járványügyi helyzet elmúlt, a járványveszély megmaradt – idézte az országos tisztifőorvos szavait a vezérigazgató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×