INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

fürdő

széchenyi fürdő

rudas fürdő

Látogatók a Rudas Gyógyfürdő és Uszodában 2016. március 20-án. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme.

Nagyszerű hírt kapnak a fürdők kedvelői

Újabb cikkünk a témában:

Szerdán nyit a Széchenyi Fürdő és a Rudas Fürdő – ismertette az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. Szűts Ildikó azt is elárulta, a létesítményeikben a hétvégén volt a nagy áttörés, amikor közel 21 500 vendégük volt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. május 30-án nyitotta meg a strandjait, azonban, köszönhetően az időjárásnak, a 2019-es évi forgalom mintegy 4 százalékát ért el csupán – ismertette Szűts Ildikó. Nagy áttörés volt viszont a hétvége, a kánikula ugyanis végre megtette a hatását: így szombaton és vasárnap már közel 21 500 vendégük volt, és a forgalom már megközelítette a 60 millió forintot. Volt olyan létesítmény, köztük a margitszigeti Palatinus strand, amely már a befogadóképessége 70-80 százalékát is elérte. Szűts Ildikó szerint, az adatok azt mutatják, a kedvező időjáráson túl, hogy az emberekben kezd visszatérni a bizalom, hogy biztonságos a strandra járás, ennek köszönhetően rendeződhet lassan a forgalom.

A vezérigazgató emlékeztetett, június 22-én jelent meg az a Nemzeti Népegészségügyi Központ által jegyzett állásfoglalás, amely lehetővé tette, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően megnyissanak a fürdők zárt terei, illetve maguk a gyógymedencék. Ennek értelmében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. azonnal megindította az általa gondozott medencék feltöltését és fertőtlenítését. Miután a vizek laboratóriumi ellenőrzése már megtörtént, Szűts Ildikó tájékoztatása szerint

a Széchenyi és a Rudas Fürdő is készen áll a nyitásra, ami várhatóan július 1-jével történik meg.

Megjegyezte, a fürdők nyitvatartását a korábbiakhoz képest valamelyest csökkentették: így a Széchenyi minden nap reggel 9 órától 19 óráig fogadja majd a vendégeket, míg a Rudas török része (kötényes) reggel 6 órától 18 óráig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 órától 20 óráig lesz igénybevehető. Továbbá a szombati napokon este 9 órától hajnali 2 óráig ismét lesz lehetőség éjszakai fürdőzésre. Mint hozzátette,

limitálva lesznek az egyidejűleg beengedhetők létszáma,

elkerülendő a zsúfoltságot, hiszen bár a járványügyi helyzet elmúlt, a járványveszély megmaradt – idézte az országos tisztifőorvos szavait a vezérigazgató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Újranyit a Széchenyi és a Rudas – Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018