eur:
395.25
usd:
371.87
bux:
66277.71
2024. április 16. kedd Csongor
Biblia a vizsolyi református gyülekezet bibliakiadása alkalmából tartott hálaadó ünnepségen a vizsolyi református templomban 2020. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Így nyitják a templomokat a reformátusok

A 65 éven felülieknek külön istentiszteleteket tarthatnak, minden hívőnek 4 négyzetmétert kell biztosítani a templomtérben.

Megnyithatják a református templomokat vidéken - mondta az InfoRádiónak a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Fekete Károly.

"Budapest és Pest megye kivételével javasoljuk, hogy lehessen személyes jelenléttel együtt istentiszteletet tartani, odafigyelve a 65 éven felüliekre, de bizonyos óvintézkedések megtételével nem veszélyeztetjük annyira egymást, hogy ne lehessen megtartani az istentiszteleteket" - fogalmazott a püspök.

Hozzátette:

ahol zsúfoltság várható, ott akár külön istentiszteletet is szervezhetnek a 65 éven felülieknek.

Az általános körlevélben a reformátusoknál az egyházkerületek külön szigorító jogosítványokat kaptak.

"A kilenc esperessel megvitattunk egy 21 pontból álló intézkedéssort, amelynek a kezdetén az áll, hogy egy emberre négy négyzetméter jusson egy templomban. Kézfertőtlenítés lesz a templomokban, maszkot, sálat is kell viselni, a liturgikusoknak nem" - sorolta.

A reformátusok tehát alkalmazkodni akarnak a szabályokhoz, ezért van szellőztetés, nyitott kapuk is.

A felvetésre, hogy 65 év felettiek külön istentiszteleten vehetnek részt, azt mondta, ez szerepel az ajánlások között, eltiltani, elzavarni ugyanis nem kívánnak senkit a templomajtóból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×