eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Járókelők kelnek át a zebrán a VI. kerületi Bajcsy Zsilinszky úton. „Mindenki gyalogosnak születik” címen országos közlekedésbiztonsági kampány indult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kezdeményezésére.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Autós közlekedés: új világ jön a VI. és VII. kerületben az átmenőforgalom számára

A hosszú hétvégén máris tesztelnek egy hosszú távra is tervezett forgalomkorlátozást.

A hosszú hétvégén Budapest belső kerületeiben több szakaszon is átmenőforgalmi stop lesz érvényben, két érintett polgármester közös videóban beszélt erről - vette észre az Index.

Soproni Tamás, a VI. és Niedermüller Péter, a VII. kerület vezetője a Facebookon tette meg bejelentéseit. A lényeg, hogy csak azok mehetnek be gépjárművel, akiknek igazán fontos dolguk van ott vagy ott laknak.

Az érintett területek: Nagymező utca (Király utca-Andrássy út), Erzsébet körút-Károly körút-Király utca-Dohány utca közötti terület.

Niedermüller kiemelte, az ott lakók érdekében az a hosszútávú céljuk is, hogy ezeket a területeket teljesen mentessé tegyék az átmenőforgalomtól.

Mindkét polgármester arról beszélt a videóban, hogy kulturális és turisztikai célpontként a két kerület küzd a hatalmas átmenőforgalommal, a parkolóhelyek hiányával és a zsúfoltsággal. A céljuk pedig az, hogy visszaadják a területet az ott élőknek, a gyalogos és biciklis közlekedés biztonságosabb legyen és több zöldfelületet alakíthassanak ki.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×