eur:
367.84
usd:
342.15
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix

Feltérképezik a vérszívókat

A biológiai szúnyoggyérítés arányának növelése a katasztrófavédelem egyik kiemelt célja a jövőben. A hatékonysághoz azonban olyan térképekre van szükség, amelyek megmutatják, hol vannak a szúnyogok tenyészőhelyei. Ilyen jelenleg csak néhány térségről áll rendelkezésre.

A katasztrófavédelem az idei szúnyoggyérítési programjának részeként dolgozni kezd a hiányosság megszüntetésén – tájékoztatta a Tolna megyei hírportált a megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Boros Brigitta közölte, megállapodás született, hogy a következő években tizenöt olyan régióban végeznek tüzetes feltérképezés, ahol évről évre sok szúnyog fejlődik ki, bosszúságot okozva az embereknek.

Idén Tolna megyében a Duna mentén Gönyű és Paks között térképezik fel a szúnyogok kifejlődési területeit. A tervek szerint aztán a következő két évben a Duna többi szakasza, a Rába, a Tisza-tó, a Velencei-tó, a Tisza szúnyogtenyésző helyekben gazdag részei, a Körösök és a Dráva környéke következik.

A korszerű térinformatikai adatbázis elkészítéséhez drónokat is használnak – tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×